Annonce
Rejser

Portugals svar på Route 66

National Road 2 løber gennem Portugal fra nord til syd inde i landet, hvor ikke mange turister kommer. Foto: Joseolgon/Wikimedia Commons
Annonce

USA har Route 66 og Highway 1, som er kendt over hele verden. Portugal har en mindre kendt National Road 2, men det betyder ikke, at den skal forbikøres. Og så er den lige nu realistisk at køre på, efter at Portugal i coronasammenhæng er gået fra "orange" til "gul" og altså kan besøges med de forholdsregler, der stadig skal træffes.

National Road 2 løber gennem det indre af landet fra nord til syd gennem områder, hvor turister sjældent kommer. Med sine 739 kilometer er det Portugals længste, og det er selvfølgelig op til den enkelte, om man vil bruge to dage eller to uger på turen fra Chaves i nord til Faro på Algarvekysten i syd.

På mange turistkontorer kan man få et pas, der er knyttet til National Road 2. Når man besøger forskellige steder og seværdigheder undervejs, kan man få et stempel i passet som bevis på, at man har været der.

Attraktionerne er meget varierede, så der bør være noget for alle: katedraler, museer og borge, vinmarker og -smagning, solbadning på flodstrande og svømmeture, naturområder på Unescos verdensarvliste og selvfølgelig markeder og småbyer stort set uden turister.

Se mere på https://www.visitportugal.com/en/content/north-south-portugal-along-national-road-2. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce