Annonce
Viborg

Positive skoleledere efter genåbningsdage: De nye rammer virker efter planen

Onsdag tog børnene igen hul på skolelivet, da 0. til 5. årgang måtte komme tilbage. Det gav skolerne en masse forarbejde med at lave nye strukturer og rammer, men de har vist sig at holde i en grad, så tre skoleledere melder klar til den første hele uge fra i morgen med kun ganske få justeringer i planerne. Foto: Morten Pedersen
De ny rammer og regler på kommunens skoler er nu prøvet af efter de første to skoledage, og de virker, lyder det enstemmigt fra tre skoleledere.
Annonce

Viborg: Der er første skoledag i starten af august. Og så er der første skoledag efter corona-krisen.

Den var for de fleste elever i Viborg Kommune i onsdags, hvor det store planlægningsarbejde skulle stå sin prøve: Ville bemandingsplanerne holde, virkede zoneinddelingerne, hygiejnereglerne og alle de andre foranstaltninger, der er gjort, før kommunens skoler var klar til at tage imod børnene fra 0. til 5. klassetrin.

Det korte svar er:

- Ja, det virkede - med små justeringer.

Sådan lyder meldingen fra tre skoleledere.

- De første to dage har været præget af glade børn, positive forældre, og så det fantastiske forarbejde der ligger bag, at vi kunne åbne igen. Ikke kun her på matriklen, hvor lærere, pædagoger, teknisk personale, rengøring, ledelse - ja alle har gjort det ypperste for at vi kunne blive klar.

- Men det gælder også på kommunalt niveau, hvor den sammenhængspolitik, vi arbejder efter, virkelig har bestået sin prøve. Vi har som kommune fået skabt et fællesskab og en retning, så jeg er overbevist om, at vi kan endnu mere sammen på den anden side. Så ja, jeg synes, de første to skoledage har vist, at vi på alle niveauer er klar til at tage imod vores børn, uddyber Brian Roed, der er skoleleder på Nordre Skole.

Annonce

Udelukkende positivt

De største hovedbrud har været at få lokale- og bemandingsplanen til at gå op, når man på skolerne har fordelt én klasse på to lokaler for at kunne overholde afstandskravet på minimum to meter.

Specielt på Finderuphøj Skole har den udfordring været stor, fordi skolen ganske enkelt ikke har haft lokaler nok. Derfor er 0. årgang rykket ud på Naturskolen for at skabe den nødvendige lokaleplads til de resterende elever.

- Vi har haft glade og trætte elever, der er kommet hjem fra gode dage på Naturskolen, så vores oplevelse af den løsning er udelukkende positiv. Det er ligeledes positivt at opleve, hvordan den kommunale vision om sammenhæng pludselig kommer til live og fungerer, når vi kan lave sådan en aftale med Naturskolen, som endda har stillet personale til rådighed for os. Det er en fornøjelse, lyder den begejstrede tilbagemelding fra Lene Lundsberg, der er skoleleder på Finderuphøj Skole.

Hun ser positivt på den nye uge, der venter fra i morgen.

- Jeg finder ro i, at vores planlægning holder. Det eneste, der kan bekymre mig, er, om bemandingsplanen kan holde, alt efter hvordan tingene udvikler sig. Men der er hele tiden nye retningslinjer og tilpasninger, så den slags må vi tage, som det kommer, siger hun.

Også på Overlund Skole er skoleleder Stine Bohnstedt positiv.

- Vi har 287 elever tilbage, og det er gået over al forventning. Vi har arbejdet næsten i døgndrift på at blive klar, så både børn, forældre og personale kunne føle sig trygge, da vi bød velkommen tilbage i onsdags - og alle kom med et smil. Det har været en god start, siger hun.

Annonce

Kan stilladset holde?

Stine Bohnstedt mener, at de rammer, der er stukket ud for elever og personale på Overlund Skole, holder minimum resten af april.

- Der kan være småjusteringer, som vi gør, men jeg er meget opmærksom på, at både børn og voksne skal have lidt ro i den struktur, de har nu. Alle bliver en lille smule forvirrede, når vi laver om i noget, og jeg har respekt for, at det involverer 380 elever, dobbelt så mange forældre og de 32 lærere, som vi har på arbejde lige nu, hvis jeg ændrer i strukturen, siger hun.

Samme holdning har Brian Roed på Nordre Skole.

- Hvis vi kalder det, vi laver lige nu, for nødundervisning, så bestod de første to dage nok mest af ”nød”. Altså vi fik testet vores struktur, planlægningen, Sundhedsstyrelsens retningslinjer og så videre og så videre, remser han op.

- Nu ved vi, at det virker, at stilladset kan bære, så i næste uge skal vi have noget mere undervisning på. Vi skal teste, hvor godt stilladset kan bære, og hvor vi gerne vil gå hen med vores undervisning i de rammer, vi har nu. Det glæder jeg mig også til, siger en glad Brian Roed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce