Annonce
Viborg

Postkasse sprængt i stykker i Viborg: Politiet fandt to 16-årige med masser af kanonslag i lommen

Den ene af de to 16-årige drenge gemte på 18 kanonslag i lommen. Arkivfoto: Morten Pedersen
I november har der allerede været flere episoder om sprængning af fyrværkeri og kanonslag i Viborg og omegn. I går formiddag blev to drenge anholdt efter postkassehærværk på Nørremøllevej.
Annonce

Viborg: Tirsdag formiddag lød der et ordentligt brag på Nørremøllevej i Viborg.

Omkring klokken 9.50 havde to unge mænd sprængt en postkasse i stykker. En anmelder var hurtig til at ringe til politiet, som kom og fandt de to 16-årige drenge.

Det drejer sig om unge mænd fra henholdsvis Mønsted og Løgstrup.

Der var ikke meget at rafle om for de to, da betjentene havde visiteret dem. I lommen på den ene blev der nemlig fundet intet mindre end 18 kanonslag.

Derfor blev begge anholdt og taget med en tur på politigården. Her blev de senere løsladt med en sigtelse for hærværk. På grund af deres unge alder blev kommunen også inddraget i sagen.

Annonce

Andre krudtsager

Af og til ved sager om sprængte postkasser kan der være personlige motiver bag. Det er der dog intet, der tyder på i denne sag.

- Typisk ser vi, at det kan være fordi, man vil drille en dum nabo eller lignende, men i denne sag virker det helt tilfældigt, siger politikommissær Jesper Brøndum fra lokalpolitiet i Viborg.

Selv om der endnu er lang tid til nytår, har politiet allerede inden for den seneste måned flere gange været involveret i sager om fyrværkeri.

For tre uger siden blev en affaldscontainer ved Latinerhaven i Viborg sprængt i luften, i samme uge måtte nogle postkasser i Vejrumbro lade livet, og i ugen efter blev en bil udsat for hærværk, da den var parkeret på Stænderpladsen i Viborg. Dens forrude blev sprængt i stykker af et kanonslag.

Det vides ifølge politiet ikke, om de to 16-årige drenge fra Nørremøllevej tirsdag formiddag har noget at gøre med de tidligere sager.

- På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige, om der er en sammenhæng, men det er da nærliggende at holde dem op mod hinanden, siger Jesper Brøndum.

Annonce

Skærpelse af straffen

Det er ikke helt unormalt, at der bliver fyret krudt af allerede i løbet af november, lyder det fra politikommissæren, men der er generelt set en nedgang i antallet af tidlige affyringer i løbet af de seneste år.

- Vi har ikke nær så mange hændelser med fyrværkeri som tidligere. Man holder sig nogenlunde inden for den grænse, hvor der må skydes af, siger han.

Fyrværkeri må sælges fra den 15. til den 31. december, og det må først fyres af mellem 27. december og 1. januar.

Krudtglade viborgensere kan i år vide sig sikre på, at politiet vil kigge dem en ekstra gang over skulderen. I år har politiet i hele landet nemlig særligt fokus på fyrværkeri.

Det har man, fordi der omkring jul og nytår sidste år var der flere episoder rundt i landet, hvor der blev skudt med fyrværkeri mod blandt andet politi- og brandfolk. På den baggrund er straffeloven for nylig blevet skærpet, således at man nu straffes hårdere, hvis man angriber personer i offentlig tjeneste med krudt og kugler.

Tirsdag aften blev der i øvrigt anmeldt nogle unge mænd, der kørte rundt på scooter i Bjerringbro og fyrede fyrværkeri og kanonslag af. Det er uvist, om de har en sammenhæng med de 16-årige, der blev anholdt i Viborg om formiddagen.


På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige, om der skulle være en sammenhæng, men det er da nærliggende at holde dem op mod hinanden

Jesper Brøndum, politikommissær, lokalpolitiet i Viborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce