Annonce
Viborg

Poul, Gud og dig

Baptistpræst med mere Poul Aasger Beck har skrevet en personlig bog, Mit liv i Guds hænder, hvor han reflekterer over vor herres tilstedeværelse i hans op- og nedture. Foto: Morten Pedersen

Freelancepræst fortæller i en stærkt personlig bog om sit livs sorger og glæder - og om den rolle, han mener at Gud har spillet i det hele.

Viborg: Hans far døde for tidligt, og hans mor døde til tiden - hvis man ellers kan tillade sig at bruge det udtryk.

Hun fik en fin død, en smuk død, og hun blev 87 år. Hans far led, havde ondt, var syg.

Poul Asger Beck var midt i 20'erne og stadig på vej ud i livet, da han mistede sin far.

Gud var med på sidelinjen begge gange, da han måtte sige farvel, og begge gange formåede Poul Beck at være taknemmelig.

Som ung var han radiohandler, i dag arbejder han med sin religion som blandt andet præst i baptistkirken, og i en ny bog fortæller han om "Mit liv i Guds kærlighed," som den hedder. Den handler om hans liv, pakket ned, fæstnet til hvidt papir, 143 siders selvudlevering og refleksion.

- Lysten til at skrive denne bog er vokset i mig. Selvom jeg i flere år er krøbet uden om, endte det alligevel med, at jeg måtte skrive den. Jeg synes, det var så et godt pejlemærke, at da jeg først gik i gang, så tog det ingen tid at skrive bogen. Det var en indre nødvendighed, fortæller 56-årige Poul A. Beck.

Mit liv i Guds kærlighed - fra radiohandler til retræteleder

Bogen udkommer den 18. februar og kan købes via aandeligvejledning.dk eller i Bog & Idé i Viborg.

Prisen er 99 kroner.

Der er bogreception tirsdag den 6. marts klokken 19.30 på Ådalen Retræte, Gl. Viborgvej 400, 8920 Randers NV.

Den 143 sider tykke sag handler om Poul Becks eget liv - men kan måske inspirere andre til at tænke over deres eget.

Inviteret til at tænke

Bogen er den fjerde, han skriver. Dertil kommer to oversættelser. Det er 20 år siden, at Poul A. Beck første gang satte sit navnestempel på en færdig bog. Dengang tog skriverierne udgangspunkt i en fiktiv piges liv, og via opdigtede fortællinger forsøgte han at oplyse om troen.

20 år senere er det hans eget liv og hans egen tro, han lægger frit frem til åbent skue.

- Det var vigtigt for mig at fæstne det, jeg har oplevet, imens jeg kan huske det, uden at det blev med alt for mange lystfiskerhistorier, hvor fiskene bliver beskrevet større, end de var.

Bogen handler - kort fortalt - om at han ved at gennemgå sit liv forholder sig til, hvor Gud har været i det. I glæde og i sorg og i hverdagens trivialiteter.

- Det, man fæstner på papir, bliver der. Jeg delte det med nogle personer, og jeg spurgte, om jeg bare skulle lade det ligge i skrivebordsskuffen til mine børnebørn, når de blev store. Men det syntes de ikke. De mente, at det kunne interessere en større skare, så det korte svar på, hvorfor jeg har skrevet bogen, er nok, fordi jeg skulle, siger Poul A. Beck.

Annonce

Igennem sorgen

Flere har tilkendegivet over for ham, at hans skriverier har fået dem selv til at fundere over, hvor Gud var og er i deres liv, og det har været en respons, der har vakt glæde hos ham. Han håber, at flere vil føle sig inviteret til at reflektere over deres eget liv i Guds kærlighed.

Ved hans fars tidlige død rettede den senere baptistpræst en afklaret taknemmelighed til Gud, fordi døden betød, at han ikke skulle lide mere. Hvorfor var han så afklaret, denne 24-årige og på det tidspunkt netop uddannede radiohandler?

- Det skriver jeg også en del om. Hvis Gud er god, hvorfor er der så ondt til og den slags. Min foreløbige konklusion er, at Gud ikke kun er den, der er rosenrød. Han er også den, man tager livstag med, han er den man skælder ud og den man brokker sig til. Gud er det hele, siger han.

- Når vi har ondt, så går vi til lægen, og så skal lægen fikse det, vi fejler. Kan han ikke det, er det for dårligt, men så kan han da give os noget smertestillende, så det går væk. Men Gud får ikke smerten til at gå væk. Gud leder os igenne, han leder os ikke uden om. Gjorde han det, ville vi vi måske blive snydt for at gennemleve en udviklingsfase, funderer Poul A. Beck.

Så smerten og sorgen er også en givende del af tilværelsen?

- Det kan det jo være, men selvfølgelig findes der også en ultimativ smerte, som der ikke er nogen god forklaring på, erkender Poul A. Beck, der som Jesus på korset også så ofte har haft brug for at spørge:

- Min Gud, hvorfor...?

Annonce

For Guds skyld

Mest overraskende i sin skriveproces har det været, hvor rørt han selv har været over at genopleve sit allerede levede liv.

- Jeg kom mange gange til at græde i processen over min egen fortælling. Selvom jeg godt vidste, hvad jeg ville skrive, så så rørte det mig dybt, da jeg genoplevede det.

Du gik måske mest i gang med bogen for din egen skyld, men for hvis skyld udgiver du den så?

- Ja, undskyld jeg siger det, men det er altså for Guds skyld, siger han med et smil, og fortsætter:

- Forstået på den måde, at jeg er uendeligt ligegyldig, men det er Gud jo ikke. Om fem, ti eller 50 år er jeg her ikke mere, men det er fortællingerne om Gud. Og pointen i min bog må være, at Gud er til stede, før vi lægger mærke til det.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

Politiet havde travlt med at finde narko: Ung mand forsøgte at tygge sit hash væk, men forgæves

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Den lilles sejr over den store: Benzin-selskab hænger selv på regningen efter at have sendt strøm til en forkert  adresse i over to år

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Debat

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Sport For abonnenter

Viborg HK fik ørerne i den tyske maskine i finalen: Vi blev jo bare totalt udspillet, der var ikke noget at gøre

Annonce