Annonce
Leder

Prøv nu lige at holde kammertonen derude

Annonce

Jeg kender ikke noget værre, end når mine medborgere irettesætter hinanden i det offentlige rum. Det overskrider langt mine grænser, når et tilfældigt voksent menneske finder sig berettiget til at sætte andre mennesker på plads. Med mindre altså, at der er en virkelig god grund til det, som når nogen bruger vold mod børn.

Landets stress-situation gør noget ved mennesker, og det mærkede jeg selv i morges ved bageren. En underlig alvorstung stemning i butikken, hvor der var mindst tre meter mellem os i køen. Da jeg havde handlet færdig og forlod butikken, gik folk en meter til siden, selvom det ikke var nødvendigt. Det var egentlig ubehageligt at blive betragtet som potentiel smittekilde.

Hvor ubehageligt er det så ikke at være den unge ved kassen i supermarkedet. Hvor mange sure kommentarer må de, som jo bare passer deres arbejde, lægge ører til? Eller de mange som bare passer telefonen og har den sure pligt at fortælle, hvorfor Revas' genbrugsstation er lukket, selvom det ikke rigtig giver mening.

Der er folk, ansat ved kommune og region, som gør deres bedste i situationen. Det er jo ikke for sjov, at kontrollen på sygehuset eller besøget hos tandlægen må aflyses. Eller at man ikke må komme på besøg på plejehjemmet. Jeg får at vide, at det er ganske alvorlig vrede, som rammer mange uskyldige mennesker.

Sig det nu i en ordentlig tone, hvis du ikke mener, hygiejnen i supermarkedet eller hos bageren er, som du forventer i en situation, hvor corona-virusset er i omløb! Og hvis du møder en lukket dør, hvor du ikke havde forventet det, så tæl til 10 eller 100, hvis det er nødvendigt!

Og lad være med at komme med dårlige kommentarer til offentligt ansatte, som Mette Frederiksen sendte hjem med "fuld løn"! Langt de fleste løser mange af de opgaver, som de normalt løser, fra deres køkkenbord, eller hvor de nu sidder med deres arbejdscomputere. Lærere underviser børn, og fagfolk arbejder med lokalplaner og byggetilladelser, så godt de kan. Man mødes på Skype og tager ansvar.

Sådan er det også på Viborg Stifts Folkeblad, hvor jeg i dag sidder med Ole og Uffe. Resten arbejder hjemmefra, og det går slet ikke så ringe endda, selvom det godt kan føles noget ensomt her i hjørnekontoret, hvor jeg har udsigt til tomme gader, hvor der normalt er tæt trafik af bilister, cyklister og gående.

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Annonce