Annonce
Viborg

Presset børnehus klarer skærene

Digterparkens Børnehus klarer skærene. Privatfoto
For et halvt år siden overvejede Digterparkens Børnehus at nednormere antallet af pladser, fordi Viborg Kommune fjernede et tilskud, men finansloven har fået institutionen til at droppe planerne.

Viborg: Finansloven for 2020 og årene frem handlede i så stor grad om børnene og antallet af voksne, der skal tage sig af dem, at Digterparkens Børnehus nu har begravet tankerne om at nednormere institutionen.

Det var ikke tanker, som huede bestyrelsen, men den så det som en udvej for at få økonomien til at hænge sammen, efter at Viborg Kommune tidligere besluttede at fjerne et særligt tilskud til såkaldte udegrupper. For Digterparkens Børnehus var der tale om et årligt tilskud på 120.000 kroner.

- Vi har ikke længere planer om at nednormere institutionen. Der er jo allerede i år kommet penge via finansloven, og det ser ud til, at der kommer flere frem mod 2025. Nu synes vi, at vi har lavet et budget, der betyder gode forhold for børn, ansatte og forældre, siger formand for børnehusets bestyrelsen Mathias da Silva Skovbo, der overtog formandsposten i oktober sidste år.

Den tidligere bestyrelse søgte børne- og ungdomsudvalget om penge, der skulle dække det tilskud, som forsvandt. Dette ønske imødekom udvalget ikke. I stedet for opfordrede politikerne Digterparkens Børnehus til at søge fusion med naboinstitutionen Tommeliden.

- Denne tanke har vi også begravet, siger Mathias da Silva Skovbo.

Det var primært Tommeliden, der ikke ønskede at fusionere. Bestyrelsen mente, at kommunen måtte hjælpe Digterparkens Børnehus.

Det blev nu primært Folketinget, der via finansloven bragte børnehuset på sporet igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Professor ansat som institutleder

Viborg HK For abonnenter

Stregspiller fra 2. divisionsholdet stiller sig i ligaholdets tjeneste - midlertidigt

Annonce