Annonce
Sport

Presset kalender tvinger VHK til at spille to kampe samme weekend

Viborg HK får lov til at spille to europæiske kampe i egen hal i den samme weekend. Arkivfoto: Annelene Petersen

Viborg HK slipper for en tur til Ukraine. Et presset kampprogram har fået klubben til at købe hjemmebanefordelen af ukrainske Lviv. Dermed spilles begge kampe i EHF Cuppens første kvalifikationsrunde i Viborg.

Viborg: En sportslig fordel og en mindre økonomisk udgift.

Der er glæde hos Viborg HK i disse dage, da det er faldet på plads, at begge kampe mod ukrainske HC Galytchanka Lviv i første kvalifikationsrunde til EHF Cuppens gruppespil skal spilles i Viborg.

Dermed slipper Viborg HK for en lang og dyr rejse til Ukraine midt i et særdeles hektisk efterårsprogram.

Så på den ene side sparer VHK både tid og kræfter i en periode, hvor holdet er hårdt spændt for med mange kampe. Og på den anden side ender det rent faktisk med at være billigere for klubben at betale den ukrainske klub et beløb for at afgive hjemmebanefordelen og komme til Viborg og spille begge kampe i forhold til at skulle betale for at sende en hel spillertrup til Ukraine.

- Vi mente kun, at vi havde to muligheder. Enten at tilbyde dem lidt for at spille her, eller at vi skulle have lidt og så spille to kampe hos dem. For vi ville have det samlet i én weekend i forhold til planlægning af de øvrige kampe. Og da ukrainerne hørte det, sagde de hurtigt ja til at komme her, siger VHK-direktør Henrik Dahl.

Kampene skal spilles lørdag den 15. september og søndag den 16. september i Vibocold Arena. Og at begge kampe spilles i Viborg vil utvivlsomt gøre VHK til en endnu større favorit, end man var i forvejen.

- Det burde også være en fordel for os. Vi kunne se i sidste sæson, at de vandt deres kamp i Ukraine, mens de ikke var så gode på udebane. Så vi tror og håber da, at vores udgangspunkt er blevet bedre, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce