Annonce
Sport

Presset og forventningerne er store - og det er håbet også

Steffen Højer er rigtig glad for en god opstart, hvor Viborg FF har trænet og spillet godt. Foto: Danni Kristensen

Steffen Højer er kun glad for, at han arbejder i en ægte fodboldby, hvor forventningerne til Viborg FF er store. Og efter en god opstart har han en enorm tro på, at klubben går en god sæson i møde.

Viborg: Næsten halvanden måneds optakt og forberedelser er ved at være forbi. Viborg FF's trænere og spillere har brugt masser af timer sammen på træningsbanen for at være klar til en sæson i 1. division, hvor ambitionen er at rykke op i Superligaen.

Skadesproblemerne har været begrænsede hidtil, og spillet og resultaterne i testkampene har været ualmindeligt lovende. Og cheftræner Steffen Højer forsøger da heller ikke at nedtone sin tro på projektet.

- Jeg synes, at vi står ualmindeligt godt inden premieren. Og jeg ved godt, at det er ufatteligt farligt at sige. Jeg har været så mange år i fodbold, at jeg ved, at alt kan gå galt.

- Vi har den gode fornemmelse af, at vi har mange spillere, der er i rigtig god form. Det viser alle vores tal. Vi har set markant stærkere ud på den front og vi har vundet. Og når man så kobler det med den gode fodbold, som vi har spillet i store dele af vores træningskampe, så er det i mine øjne i orden at være optimist.

- Nu handler det om, at vi skal bedre i gang end sidste år, hvor situationen i klubben var en helt anden med uro og spillere, som var nede over nedrykningen og gerne ville prøve noget andet, siger Steffen Højer, der har oplevet en helt anden ro og energi denne sommer, hvor udgangspunktet også var et helt andet.

- Vi havde, inden vi mødte ind, lavet et femugersprogram, men det måtte vi lave om allerede efter halvanden uge, da spillerne var meget længere fremme, end vi turde håbe på.

- Jeg har en kæmpe tro på det - men er også velvidende om, at det hele vejen igennem kræver ydmyghed, siger cheftræneren, som særligt omkring premieren påpeger, at sådan en kamp også kan give nerver, der gør, at spillet ikke nødvendigvis bliver prangende.

Vores situation er jo, at vi rykkede ned og efterfølgende ikke rykkede op. Så der hvor vi er - det er det niveau vi har. Og så skal vi ud og vise dig og alle andre, at vi er bedre.

Steffen Højer, cheftræner

Skal vise, at vi er bedre

En god følelse af at være i form. Fem vundne træningskampe og 20 scorede mål. Det er før i historien set, at hold har haft svært ved at holde jordforbindelsen efter sådan en optakt, men det sker ikke hos VFF.

- Det bør ikke blive et problem. Vores situation er jo, at vi rykkede ned og efterfølgende ikke rykkede op. Så der hvor vi er - det er det niveau, vi har. Og så skal vi ud og vise dig og alle andre, at vi er bedre, så vi kan komme højere op igen, siger træneren.

Han fastslår nok engang, at 1. division er en god række. Forskellen på toppen af 1. division og bunden af Superligaen er i Steffen Højers øjne ikke eksisterende, så det bliver en sæson med stærke modstandere og hårde og gode kampe.

- Men vi føler, at vi er velforberedte på både kampene og vores modstandere. Derfor tror vi også meget på, at vi kan klare det og den modgang, som også vil komme. Både i kampene og i de perioder, hvor vi risikerer at tabe kampe, siger han.

Cheftræneren er kun glad for, at han er i en fodboldby, hvor interessen for klubben er stor. Og han ved godt, at en dårlig start mod Nykøbing FC vil betyde, at de optimistiske vinde efter en stærk opstart vil være så godt som glemt.

- Det er rigtigt. Men det er sådan det er. Jeg er imponeret over, at vi i mandags oplevede 1500 mennesker til en træningskamp mod Kjellerup. Det er megafedt, at folk gider komme og se på det, som bliver leveret. Men med det følger der det pres, som gør, at hvis vi taber 2-0 på søndag, så er det en mavepumper af de store, siger Steffen Højer, der dog tror på, at VFF har styrken og bredden til at undgå, at det sker.

- Du får ikke mig til at være naiv eller miste jordforbindelsen. Men jeg tror bare på, at det gode og hårde arbejde over lang tid vil give os resultater, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Venstresiden og målmand scorer højest

Annonce