Annonce
Rundt om Viborg

Pris: Påskønnelse til en skole, der kan noget særligt

Thorben Koed Thomsen holdt tale og uddelte tilgængelighedsprisen, som forstander Mette Navntoft modtog på vegne af Havredal praktiske uddannelser. Foto: Morten Pedersen
Havredal praktiske uddannelser har modtaget årets tilgængelighedspris fra Viborg Handicapråd. Skolen gør blandt andet arbejdsmarkedet tilgængeligt for unge med særlige behov.

Havredal: - Tilgængelighed forstår handicaprådet meget bredt, og der er mange, mange gode grunde til, at Havredal praktiske uddannelser skal have prisen.

Det sagde Thorben Koed Thomsen, da han på vegne af Viborg Handicapråd fredag afleverede årets tilgængelighedspris til uddannelsesinstitutionen for unge med særlige behov.

Koed Thomsen fremhævede blandt andet, at der på Havredal "tages individuelle hensyn, samtidig med, at de unge er en del af et fællesskab".

Annonce

Thorben Koed Thomsen, der er formand for Danske Handicaporganisationers Viborg-afdeling, sidder ikke selv i handicaprådet, men overrakte prisen, fordi både formand og næstformand for rådet havde måttet melde forfald.

Foruden et glaskunstværk modtog Havredal-skolen et æbletræ, som skal symbolisere, at på denne uddannelsesinstitution vokser de unge med særlige behov, så de "kan bære frugt" personligt og samfundsmæssigt i deres videre liv. Foto: Morten Pedersen

Men det er selvfølgelig handicaprådet, der ved overrækkelsen var repræsenteret af Susanne Andersen, Henning Laursen og Knud Gaarn-Larsen, som har bestemt, at Havredal - som institutionen også blot kaldes - skulle prises i år.

Et frugttræ som symbol

Foruden et stykke glaskunst til ophængning fik forstander Mette Navntoft på vegne af Havredal praktiske uddannelser desuden overrakt et æbletræ - af sorten Holstein Cox.

Træet er ment som et symbol på, at Havredal er et sted, hvor unge både vokser og "bærer frugt" til gavn for både dem selv og for samfundet, der i vidt omfang får gavn af selvhjulpne mennesker med større selvtillid - og et job - når de unge forlader Havredal praktiske uddannelser efter tre år, hvor de både lærer en masse fagligt og samtidig bliver rustet til livet i bred forstand.


Uddannelsen er så alsidig, der tages individuelle hensyn - og samtidig er de unge en del af et fællesskab

Thorben Koed Thomsen, handicapformand i Viborg om Havredal


Jens Bernstorff Schrøder, Skelhøje, og Jens Jørgen Jeppesen, Karup, havde begge indstillet Havredal til at modtage tilgængelighedsprisen - som Thorben Koed Thomsen i øvrigt modtog sidste år.

Bernstorff Schrøder skriver i sin indstilling blandt andet, at "skolen har arbejdet for at bygge bro mellem eleverne/skolen og det omgivende samfund", lige som han hæfter sig ved, at de unge får selvtillid og selvværd, der gør dem klar til arbejdsmarkedet på en måde og i et omfang, de næppe ville have opnået uden opholdet på Havredal.

Handicaprådet uddeler hvert år et unikt kunstværk til modtageren af årets tilgængelighedspris. I år var værket af glas. Foto: Morten Pedersen

Han bemærker i øvrigt også, at Havredal er er indrettet, så mennesker med fysiske handicap kan komme rundt - og dermed også er tilgængelig i den mere snævre, traditionelle forstand.

Annonce

Beæret forstander

Mette Navntoft takkede og sagde i forbindelse med prismodtagelsen, at hun er "meget beæret" og også glad og positivt overrasket over, at skolen i forbindelse med både indstilling og overrækkelse får så mange rosende ord med på vejen.

Nogle få elever, der for tiden arbejder i køkkenet, var med, da Havredal praktiske uddannelser modtog årets tilgængelighedspris, som det kommunale handicapråd uddeler hvert år. Foto: Morten Pedersen

Hun sagde også, at hun vil forsøge at gengive blandt andet Thorben Koed Thomsens tale til eleverne, der kun i begrænset omfang var tilstede ved prisoverrækkelsen. De fleste elever var travlt beskæftiget med undervisning og andre daglige gøremål. Kun en lille håndfuld medarbejdere fra køkkenet lyttede med.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne har gjort et kedeligt område til en aktivitetspark: Nu skal alle herlighederne vises frem

Rundt om Viborg

Poul blev kåret som "årets helt" af borgerforeningen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce