Annonce
Rundt om Viborg

Pris: Påskønnelse til en skole, der kan noget særligt

Thorben Koed Thomsen holdt tale og uddelte tilgængelighedsprisen, som forstander Mette Navntoft modtog på vegne af Havredal praktiske uddannelser. Foto: Morten Pedersen
Havredal praktiske uddannelser har modtaget årets tilgængelighedspris fra Viborg Handicapråd. Skolen gør blandt andet arbejdsmarkedet tilgængeligt for unge med særlige behov.

Havredal: - Tilgængelighed forstår handicaprådet meget bredt, og der er mange, mange gode grunde til, at Havredal praktiske uddannelser skal have prisen.

Det sagde Thorben Koed Thomsen, da han på vegne af Viborg Handicapråd fredag afleverede årets tilgængelighedspris til uddannelsesinstitutionen for unge med særlige behov.

Koed Thomsen fremhævede blandt andet, at der på Havredal "tages individuelle hensyn, samtidig med, at de unge er en del af et fællesskab".

Annonce

Thorben Koed Thomsen, der er formand for Danske Handicaporganisationers Viborg-afdeling, sidder ikke selv i handicaprådet, men overrakte prisen, fordi både formand og næstformand for rådet havde måttet melde forfald.

Foruden et glaskunstværk modtog Havredal-skolen et æbletræ, som skal symbolisere, at på denne uddannelsesinstitution vokser de unge med særlige behov, så de "kan bære frugt" personligt og samfundsmæssigt i deres videre liv. Foto: Morten Pedersen

Men det er selvfølgelig handicaprådet, der ved overrækkelsen var repræsenteret af Susanne Andersen, Henning Laursen og Knud Gaarn-Larsen, som har bestemt, at Havredal - som institutionen også blot kaldes - skulle prises i år.

Et frugttræ som symbol

Foruden et stykke glaskunst til ophængning fik forstander Mette Navntoft på vegne af Havredal praktiske uddannelser desuden overrakt et æbletræ - af sorten Holstein Cox.

Træet er ment som et symbol på, at Havredal er et sted, hvor unge både vokser og "bærer frugt" til gavn for både dem selv og for samfundet, der i vidt omfang får gavn af selvhjulpne mennesker med større selvtillid - og et job - når de unge forlader Havredal praktiske uddannelser efter tre år, hvor de både lærer en masse fagligt og samtidig bliver rustet til livet i bred forstand.


Uddannelsen er så alsidig, der tages individuelle hensyn - og samtidig er de unge en del af et fællesskab

Thorben Koed Thomsen, handicapformand i Viborg om Havredal


Jens Bernstorff Schrøder, Skelhøje, og Jens Jørgen Jeppesen, Karup, havde begge indstillet Havredal til at modtage tilgængelighedsprisen - som Thorben Koed Thomsen i øvrigt modtog sidste år.

Bernstorff Schrøder skriver i sin indstilling blandt andet, at "skolen har arbejdet for at bygge bro mellem eleverne/skolen og det omgivende samfund", lige som han hæfter sig ved, at de unge får selvtillid og selvværd, der gør dem klar til arbejdsmarkedet på en måde og i et omfang, de næppe ville have opnået uden opholdet på Havredal.

Handicaprådet uddeler hvert år et unikt kunstværk til modtageren af årets tilgængelighedspris. I år var værket af glas. Foto: Morten Pedersen

Han bemærker i øvrigt også, at Havredal er er indrettet, så mennesker med fysiske handicap kan komme rundt - og dermed også er tilgængelig i den mere snævre, traditionelle forstand.

Annonce

Beæret forstander

Mette Navntoft takkede og sagde i forbindelse med prismodtagelsen, at hun er "meget beæret" og også glad og positivt overrasket over, at skolen i forbindelse med både indstilling og overrækkelse får så mange rosende ord med på vejen.

Nogle få elever, der for tiden arbejder i køkkenet, var med, da Havredal praktiske uddannelser modtog årets tilgængelighedspris, som det kommunale handicapråd uddeler hvert år. Foto: Morten Pedersen

Hun sagde også, at hun vil forsøge at gengive blandt andet Thorben Koed Thomsens tale til eleverne, der kun i begrænset omfang var tilstede ved prisoverrækkelsen. De fleste elever var travlt beskæftiget med undervisning og andre daglige gøremål. Kun en lille håndfuld medarbejdere fra køkkenet lyttede med.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Bjerringbro

Udsigt til nyt liv ved og i tennisklubbens hus

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce