Annonce
Viborg

Prisbelønnet instruktør skal filme i barndommens gade

Filminstruktøren Marianne Blicher er født og opvokset i Houlkær. Nu vender hun tilbage for at skabe filmen, Miss Viborg. Her ses hun ved overrækkelsen af sølvdragen for kortfilmen Belinda Beautiful ved Krakow Film Festival i 2013. Foto: Tomasz Korczynski / Krakow Film Festival.

Filminstruktør Marianne Blicher er født og opvokset i Houlkær og kalder nu til casting på spillefilmen »Miss Viborg«, der skal indspilles i og omkring Houlkærparken.

Filmen Miss Viborg har mere end ti år på bagen, men endnu har ingen set den. Filminstruktør Marianne Blicher har gået og brygget på den i baghovedet lige siden hun startede sin karriere på filmtalentforløbet Super 16 i Nordisk Films studier i Valby i 2003.

Nu er den 40-årige eksil-viborgenser klar til at holde casting til sin spillefilmsdebut på Medieskolerne i Viborg torsdag den 2. juni.

Her leder hun efter en pige på 15-17 år til rollen som Kate og en voksen dame på 50+ til rollen som Solvej.

»Jeg fik ideen til filmen for mange år siden. Det er en historie, der er inspireret af min egen opvækst i Houlkær-parken og med karakterer, der er blandet sammen af flere forskellige mennesker, som jeg kan huske fra dengang,« forklarer Marianne Blicher, der har arbejdet med teater og film siden, hun var 16-17 år gammel og har modtaget flere priser for sine film. Senest modtog hun sølvdragen ved Krakow Film Festival for sin kortfilm »Belinda Beautiful,« der viste sig meget populær især i østeuropa.

Annonce

Ensomhed og drømme

Miss Viborg er en spillefilm, der handler om mødet mellem to vidt forskellige mennesker i Houlkærparken i Viborg.

Den 16-årige pige Kate kommer til at hænge ud med knallert-drengene på tanken. Og en dag overbeviser de hende om at begå indbrud hos enspænderen Solvej, der supplerer sin indkomst ved at sælge ulovlig receptpligtig medicin.

Kate bliver opdaget af Solvej under indbruddet og det møde bliver anledningen til, at de to naboer udvikler et særpræget venskab.

»Miss Viborg bliver en film om ensomhed, identitet, venskab og drømme. Om at det kræver mod at åbne sig op overfor et andet menneske, stå ved sig selv og turde følge sine drømme - lige meget hvor du kommer fra. Både Solvej og Kate har på hver deres måde en selvopretholdelsesdrift og er handlekraftige, om end på en noget tvivlsom og til tider selvdestruktiv måde. De er begge komplekse individer, men på ingen måde nogen stakler. Deres møde med hinanden bliver en katalysator for at se verden i et nyt lys og forfølge deres drømme,« forklarer Marianne Blicher om Miss Viborg.

Annonce

En særlig karakter

Når produktionsselskabet Snowglobe og Marianne Blicher torsdag den 2. juni klokken 15.00 kommer til Medieskolerne i Viborg for at caste skuespillere til filmen, så kan særligt skuespilleren til rollen som Solvej vise sig at være svær at finde.

»Solvej er en stor og tyk dame og der findes faktisk ikke nogen professionelle skuespillere, der passer rollen. Så jeg leder efter en kvinde, der skal spille med nogle af de følelser, der følger med, at være den man er. Det bliver umiddelbart og ærligt, når man har en skuespiller, der allerede ved, hvad det drejer sig om,« forklarer Marianne Blicher, der i sin karriere både har arbejder med børneskuespillere, amatører og professionelle skuespillere. Rollen som 16-årige Kate regner Marianne Blicher ikke bliver et problem at finde, men hun glæder sig til at se, hvad der gemmer sig af talent i Viborg. Ved begge roller gælder det, at der ikke er krav om skuespillererfaring.

Annonce

Penge og planer

Rent finansieringsmæssigt er filmen endnu ikke faldet helt på plads endnu. Miss Viborg har fået manuskript-støtte fra Den Vestdanske Filmfond, men fik desværre et indledende afslag fra Det Danske Filminstitut. Men det var ikke fordi instituttet ikke troede på filmens ide som helhed.

»Vi fik det fineste afslag, hvor instituttet roste filmen til skyerne, men afviste støtte, da man ikke troede på, at den perfekte Solvej kan findes derude blandt amatørskuespillerne,« fortæller Marianne Blicher, der dog ikke kunne drømme om at lade sig slå ud af et afslag. Hun tror på, at Solvej findes. Og at hun findes i Viborg.

Planen er derfor at gennemføre castingen i Viborg torsdag den 2.juni og i Århus lørdag den 4.juni og når de rigtige skuespillere er fundet, så skal der denne sommer optages et par scener, som så skal vedlægges en ny ansøgning til Det Danske Filminstitut.

Miss Viborg har et planlagt budget på fem millioner kroner og optagelserne i Houlkær skal, hvis alt går vel, begynde til næste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce