Annonce
Viborg

Privathospital solgt til svensk kæde

Fra 1. november bliver Viborg Privathospital en del af den svenske kæde Capio. Arkivfoto: Preben Madsen

Den svenske kæde, Capio, overtager fra 1. november Viborg Privathospital. Men umiddelbart betyder det ingen ændringer for hverken patienter eller personale.

Annonce

Viborg: Viborg Privathospital, som ortopædkirurg Søren Kjeldsen etablerede tilbage i 2003, bliver fra 1. november overtaget af den svenske kæde Capio, som i forvejen driver privathospitaler i blandt andet Aarhus og Skørping.

Umiddelbart betyder det dog ingen ændringer for hverken patienter eller personalet, understreger Søren Kjeldsen, der selv fortsætter som lægelig leder af hospitalet , ligesom hans hustru, Lisbeth Kjeldsen, fortsætter som ledende sygeplejerske.

Søren Kjeldsen erkender, at det har været en svær beslutning at sælge privathospitalet, som han de seneste knap 15 år har bygget op fra en lille dagkirurgisk klinik med en enkelt operationstue til det nuværende privathospital, som har omkring 8000 patienter om året og udfører små 2000 operationer.

Annonce

Forhandlet i et år

- Vi har forhandlet om at sælge i godt og vel et års tid, og når vi har valgt at afhænde hospitalet er det fordi konkurrencen inden for området er blevet stadig hårdere de senere år. Vi bliver presset økonomisk både af forsikringsselskaberne og af de udbud, som regionerne foretager, siger Søren Kjeldsen.

- Det kræver blandt andet, at man har en solid kapital i ryggen og en meget professionel administration, der kan byde ind på de forskellige opgaver, siger Søren Kjeldsen der glæder sig til, at han fremover i højre grad kan koncentrere sig om det rent lægefaglige, mens andre tager sig af det økonomiske og det administrative.

Han tilføjer, at hospitalet gennem årene har været ombejlet af flere potentielle købere, men at det har været vigtigt for ham og hustruen, at køberen skulle være én med de samme værdier og tilgange til patienterne, som Viborg privathospital står for.

- For os har det altid været vigtigt at have et stort fokus på patienten og hans eller hendes behov, og vi er sikre på at det er værdier, som Capio deler, siger Søren Kjeldsen.

Annonce

Tocifret millionbeløb

Han er fortrøstningsfuld med hensyn til, at der også om nogle år fortsat er et privathospital i Viborg.

- For Capio er det vigtigt med en god geografisk spredning, og eftersom, der ingen privathospitaler er vest for Viborg vil der være et godt patientgrundlag her i det midt- og vestjyske. Også fordi Aaleris-Hamlet har droslet voldsomt ned på deres klinik i Herning, siger Søren Kjeldsen.

Med i handelsen til et tocifret millionbeløb er også MR Scanner Aarhus, mens MR Scanner Viborg i første omgang forbliver på de nuværende ejeres hænder. Søren Kjeldsen er medindehaver af den private scanningsklinik,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce