Annonce
Rundt om Viborg

Problemer for ny friskole: Vi har ikke fundet egnede lokaler

Kølvrå Skole, der lukkede som folkeskole for cirka 10 år siden, bliver næppe rammen om en ny friskole for Karup/Kølvrå-området, selv om initiativtagerne gerne så det. Arkivfoto
Initiativtagerne bag en friskole i Karup/Kølvrå har ikke fundet egnede lokaler endnu og erkender, at de "står i et lidt træls limbo". De har dog ikke opgivet planen om en friskole fra næste sommer.
Annonce

Karup/Kølvrå: Planen om at oprette en friskole i Karup/Kølvrå-området er "i et lidt træls limbo", som Elo Brockhoff fra initiativgruppen bag friskole-projektet siger det.

- Den helt store udfordring er lige nu at få fundet den rette lokation. I forhold til at finde lokaler er vi gået lidt baglæns, siger han også.

Elo Brockhoff lægger ikke skjul på, at friskole-initiativtagerne havde håbet, at de kunne leje eller købe en del af den forlængst lukkede Kølvrå Skole, der nu står tom. Men det har ejeren, Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup, afvist. Boligselskabet har andre planer med bygningerne. En del bliver formentlig bliver revet ned. Andre skal bruges til fælles formål for beboere i Kølvrå. Desuden lægger boligselskabet ikke skjul på, at man ikke er interesseret i at udleje til en skole, der kan blive en konkurrent til Karup Skole, den lokale folkeskole.

Ifølge Elo Brockhoff har friskolefolkene dog også undersøgt andre muligheder for en placering, lige som flere har henvendt sig med lokaler, de kunne tænke sig at leje ud eller sælge. Men gældende lokalplaner og andre forhold gør, at der endnu ikke er fundet noget oplagt til en ny skole.

Initiativtagerne har aftalt et møde i denne uge med borgmester Ulrik Wilbek (V) for at få større viden om de kommunale muligheder og begrænsninger - blandt andet planmæssigt.

Vi må jo erkende, at vi er lidt forsinket. Men vi kan nå det

Elo Brockhoff, medinitiativtager til friskole i Karup/Kølvrå

Annonce

Videre efter nytår

Elo Brockhoff, der selv har to mindre børn, som inden for få år skal begynde deres skolegang, og de øvrige initiativtagere har således ikke opgivet en friskole i Karup/Kølvrå-området. Heller ikke at det kan blive fra sommeren 2020.

Det var egentlig planen, at der her i efteråret skulle have været stiftet en friskoleforening med en bestyrelse, der skulle tage over fra den selvbestaltede initiativgruppe. Men det er ikke blevet til noget endnu. Ligeledes er der heller noget konkret bud på, hvor mange elever en eventuel kommende friskole kan begynde med, for så længe der er ikke lokaler til rådighed, giver det ifølge intiativgruppen ikke mening at lave indskrivning.

Men Elo Brockhoff tror på, at hele processen kan skride fremad igen på den anden side af nytår.

- Vi må jo erkende, at vi er lidt forsinket. Men vi kan nå det. Måske ved at begynde med at være i nogle pavilloner, siger han.

På Kølvrå Skole er der masser af af gode undervisningslokaler, som friskolefolkene gerne vil leje, men ejeren, Boligselskabet Sct. Jørgen, er ikke interesseret. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Viborg

Det er en opgave, vi må løse

Viborg

Nu er Banebyparken sat på skinner

Viborg

Gammelt bøgetræ måtte lade livet

Sport

Viborg FF tager gerne favoritværdigheden - men Skive er altså et bøvlet hold at møde

Annonce