Annonce
Bjerringbro

Processen på plads: Udvalg vil sætte penge af til én ny skole i Bjerringbro

Per Møller Jensen (S) Foto: Morten Dueholm
Fra 2021 bliver der kun ét kommunalt skoletilbud i Bjerringbro, men hvor skolen skal ligge er stadig uafklaret.
Annonce

Bjerringbro: Tirsdag var der møde i Børne- og ungdomsudvalget, og her blev det endelig vedtaget at der fra næste skoleår kun skal være ét kommunalt skoletilbud i Bjerringbro.

- Vi drøftede den fælles henvendelse og indstilling fra de to skolebestyrelser - og vi er enige i at påbegynde processen frem mod etableringen af en skole med et skoledistrikt, fortæller formand for udvalget, Per Møller Jensen (S), der dermed bekræfter, at udvalget har lyttet til indstillingen, som de to nuværende skolebestyrelser har sendt ind.

Indstillingen der har været sendt ind ad flere omgange - senest efter et afholdt café-møde i juni måned, hvor mere end 80 forældre til børn på de to skoler mødte op.

- I forhold til den fysiske etablering af den fælles skole, noterer vi i udvalget, at man på sigt i de to skolebestyrelser ønsker en skole på en matrikel - og allerhelst en helt ny skole, siger Per Møller Jensen

Udvalget har derfor til de kommende budgetforhandlinger fremsendt et forslag om, at der i årene 2024-2025 afsættes samlet set 42 millioner kroner til etableringen af den fælles skole i Bjerringbro.

Annonce

Gæld fjernes

- Så må forhandlingerne vise, om byrådet har til sinds af etablere en helt ny skole - eller om den fælles skole skal etableres på en af de nuværende skoler, hvor en udbygning i givet fald skal finde sted, siger Per Møller Jensen og fortsætter:

- Samtidig fastholder vi tilsagnet om at understøtte sammenlægningsprocessen med et tilskud til den pædagogiske proces, en nulstilling af budgettet samt et fusionstillæg i en to-årig opstartsperiode.


I forhold til den fysiske etablering af den fælles skole, noterer vi i udvalget, at man på sigt i de to skolebestyrelser ønsker en skole på en matrikel - og allerhelst en helt ny skole

Per Møller Jensen (S), udvalgsformand


Det er det faldende elevtal i hele Viborg Kommune, der har udløst debatten. Et fald, der særligt har ramt Egeskovskolen, hvor der er blevet opbygget et underskud på 3,5 millioner kroner.

Det er denne gæld, der bliver fjernet, når udvalget lover en nulstilling af budgettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Piloten landede som præst

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Kaptajn Grønning vendte tilbage til startformationen og viste stort format

Annonce