x
Annonce
Navne

Professor ansat som institutleder

Jørgen E. Olesen. Foto: Lise Balsby, AU Kommunikation

Jobnyt: Professor Jørgen E. Olesen fra Viborg er ansat som institutleder på Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet.

Universitetet skriver, at Jørgen E. Olesen er en af Danmarks mest anerkendte klimaforskere. Han har gennem hele sin karriere været optaget af samspillet mellem landbrug og klima, og især hvordan klimaændringer håndteres.

Han begyndte sin karriere ved Statens Planteavlsforsøg i 1983. Her arbejdede han med jordbrugsmeteorologi og blev i 1991 leder af et tværfagligt projekt om vinterhvede. Dette gav ham en bred baggrund inden for forskning i klimaets betydning for planteavl. Siden har klimaforandringerne fyldt stadig mere i hans forskning og undervisning, og han er en af de mest anerkendte forskere inden for klima og landbrug i Europa og globalt.

Han har blandt andet været med i FN's klimapanel IPCC og var derfor en del af det forskerhold, der i 2007 modtog Nobels Fredspris. Han er tidligere medlem af Klimakommissionen, Natur og Landbrugskommissionen og Etisk Råd og nuværende medlem af flere rådgivende udvalg inden for forskning i landbrug, klima og bæredygtighed på både europæisk og dansk plan, herunder FACCE Scientific Advisory Board, Landbrug & Fødevarers advisory board samt regeringens Klimapartnerskab for landbrug og fødevarer.

Jørgen E. Olesen har været konstitueret institutleder på Institut for Agroøkologi siden september 2019. Han er nu ansat som institutleder i en åremålsansættelse på seks år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Pas på med udskamningen!

Viborg

Tinghallens arrangementer frem til og med august forsøges udskudt - Mamma Mia! er undtagelsen

Viborg FF

VFF-direktør vil få det bedste ud af forfærdelig situation

Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Annonce