Annonce
Viborg

Professorer fra hele landet bekymrer sig om Fredberg-fyring

Ulrich Fredberg blev fyret fra sin stilling som ledende overlæge på Regionshospitalet Silkeborg i slutningen af april. Pressefoto
I alt 10 professorer fra hele landet har samlet udtrykt deres bekymring for fyringen af Ulrich Fredberg fra Regionshospitalet Silkeborg.
Annonce

Regionen:- Det er med bekymring, at vi må konstatere, at professor Ulrich Fredberg er blevet afskediget fra sit hverv som ledende overlæge ved Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, lyder det samstemmende fra 10 af landets ledende professorer.

I en ny og samlet udtalelse fortæller de 10 professorer om, hvordan den nu fyrede ledende overlæge Ulrich Fredberg har været en af pionererne inden for den moderne kliniske idrætsmedicin i Danmark, og hvordan han har formået at øge interessen for idrætsmedicin hos en lang række læger.

Gennem tværfaglige og tætte relationer til landets øvrige idrætsmedicinske institutioner er der ifølge professorerne opbygget et stærkt internationalt forskningsnetværk. Diagnostisk Center på Regionshospitalet i Silkeborg er gennem Ulrich Fredbergs dedikerede arbejde blevet et samlingspunkt for både forskere og klinikere inden for idrætsmedicin med både motionister og elite-atleter som patienter, slår de 10 afsendere fast.

- Selvom den konkrete sag (Fredbergs fyrings-sag, red.) ikke er direkte relateret til idrætsmedicinske aktiviteter direkte, vil den afledte effekt af professor Ulrich Fredbergs afskedigelse uundgåeligt have betydelig negativ indvirkning på det fortsatte idrætsmedicinske virke i Region Midtjylland og dermed være et betydeligt tilbageskridt for både den regionale og nationale idrætsmedicinske patientbehandling og forskning, sluttes brevet.

De 10 professorer, der har underskrevet brevet, er: Michael Kjær - Bispebjerg Hospital og Københavns Universitet, Martin Lind - Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, Per Hølmich - Hvidovre Hospital og Københavns Universitet, Michael Krogsgaard - Bispebjerg Hospital og Københavns Universitet, Jens Lykkegaard Olesen - Aalborg Universitet, Thomas Bandholm - Hvidovre Hospital og Københavns Universitet, Peter Magnusson - Bispebjerg Hospital og Københavns Universitet, Niels Wedderkop - Syddansk Universitet, Kristian Thorborg - Hvidovre Hospital og Københavns Universitet, Bente Klarlund Pedersen - Rigshospitalet og Københavns Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce