Annonce
Viborg

Projekt til en halv milliard: Fire etageejendomme skal rives ned i viborgensisk ghetto

Blandt andet disse hjem skal rives ned, hvis Boligselskabet Sct. Jørgen får ja til at gennemføre sin plan. Foto: Andreas Søndergaard
Boligselskabet Sct. Jørgen vil rive fire ejendomme ned på Ellekonebakken. Meningen er at gøre området - som sidste år kom på ghettolisten - mere åbent, lyder det. En samlet plan til en halv milliard kroner ligger klar.

Viborg: 60 familieboliger skal efter planen lade livet, når Boligselskabet Sct. Jørgen tager hul på et gennemgribende arbejde med de gule blokke på Ellekonebakken.

Arbejdet forventes at gå i gang i 2021.

Området, som har flere end 1000 beboere, hvoraf mere end halvdelen har ikke-vestlig baggrund, kom sidste år på ghettolisten, efter at det i forvejen havde været karakteriseret som et udsat boligområde.

Boligselskabets i alt 536 boliger skal efter planen udsættes for en gennemgribende renovering ud- og indvendigt. Det store arbejde betyder, at 32 boliger - de fleste etværelses - nedlægges, da de bliver inkluderet i større boliger, mens 28 helt rives ned.

Det er hjemmene på Guldstjernevej 14-22 - som er fire sammenbyggede ejendomme - der er udset til at komme under bulldozeren.

Annonce
Det er de fire ejendomme i den røde firkant, Boligselskabet Sct. Jørgen vil fjerne.

500 millioner

Planerne om nedrivning skal godkendes på et afdelingsmøde.

Nikkes der ja, vil boligselskabet iværksætte en samlet renoveringsplan på små 500 millioner kroner. Planen er dermed dyrere end den, som Boligselskabet Viborg tidligere gennemførte i Houlkærparken.

I 2010 var det de grå blokke i Viborgs østlige bydel, der var på ghettolisten. Det fik man ændret via den 350 millioner kroner dyre investering.

De tilbageværende boliger på Ellekonebakken vil - hvis planen gennemføres - blive gennemrenoveret. Blandt andet skal der udskiftes døre og vinduer, efterisoleres facader og i øvrigt også nogle steder installeres nye køkkener.

Elevatortårne og andre investeringer skal sikre større tilgængelighed, så man også har mulighed for at blive "gammel på bakken", som det formuleres.

De fleste af blokkene på Ellekonebakken ligger for enden af blinde boligveje, og her skiller de nedrivningstruede etagejendomme på Guldstjernevej sig ud.

De ligger ud til et åbent areal, hvor Guldstjernevej krydser Ellekonedalen, og hvor en stibro giver forbindelse til og fra sydbyen. Blokkene er i øvrigt de mest belastede fra trafikstøj, fordi de ligger ud mod Indre Ringvej.

Den centrale beliggenhed vil ifølge Boligselskabet Sct. Jørgen betyde, at en nedrivning vil åbne området op og skabe nye mødesteder og tiltrække borgere, der ellers ikke ville færdes i området.

Der har også været snak om at lave en ny vej op igennem området fra rundkørslen ved Indre Ringvej. Det vil ligeledes - lyder forhåbningerne - give et mere åbent indtryk af stedet.

Boligselskabet Sct. Jørgen har længe arbejdet på en helhedsplan, der skal omdanne Ellekonebakken til et område, der er mere åbent og attraktivt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Presset børnehus klarer skærene

Annonce