Annonce
Rundt om Viborg

Aktion: Bilister med katastrofeblink protesterede mod mink-nedgravning

Borgere fra Kølvrå demonstrerede onsdag aften i deres biler - parkeret i vejsiden med katastrofeblink - mod nedgravningen af tonsvis af aflivede mink i deres nabolag. Kølvråboerne frygter, at de døde mink ad åre vil forurene deres drikkevand. Foto: Jens Peder Østergaard
En kølvråbo samlede onsdag aften 30-40 lokale til en stille protest - i og uden for parkerede biler - for at protestere mod mink-nedgravningen.

Kølvrå: - Nogen må jo råbe op, lød det fra Palle Skov, mens 30-40 fortrinsvis kølvråboere onsdag aften ved 18-tiden samledes hos den lokale bilhandler for bagefter i en snes biler at køre en lille kilometer sydpå ad landevejen mod Herning.

Det "højtråbende" skulle dog mere forstås i overført betydning, for der var tale om en stille protest mod den store minknedgravning tæt på Kølvrå by og det område, hvor beboerne får deres drikkevand fra.

- Ja, det er grundvandet, der bekymrer os. Lugten er også forfærdelig lige nu, men den forsvinder vel. Det gør minkene ikke, sagde Palle Skov, der selv bor på Drakenvej, som ligger i det sydlige Kølvrå og dermed blot få hundrede meter fra området, hvor tonsvis af døde mink for tiden graves ned.

Annonce
Palle Skov, der bor på Drakenvej, havde via Facebook arrangeret "meningstilkendegivelsen" mod nedgravningen af de mange mink nær Kølvrå. Lugten er for tiden fæl, men frygten for, at mink-forrådnelsen vil gå ud over drikkevandet, er værre, mener han. Foto: Jens Peder Østergaard

Bekymringen for drikkevandet var også selve årsagen til den begivenhed, som Palle Skov tirsdag havde taget initiativet til via en lokal Facebook-gruppe.


Ja, det er grundvandet, der bekymrer os

Palle Skov, kølvråbo


Begivenheden kaldte han for en "meningstilkendegivelse" og ikke en egentlig demonstration. Tilkendegivelsen gav sig udtryk i, at deltagerne på opfordring fra arrangøren parkerede deres biler i vejsiden tæt på indkørslen til mink-nedgravningsområdet. "Opmønstring" kaldte Palle Skov det i sit opslag på det sociale medie.

Trods protester og frygt for drikkevandet - lokalt som hos vandværkernes interesseorganisation - fortsætter nedgravningen af aflivede mink ved Kølvrå dag og nat. Foto. Jens Peder Østergaard

Alle biler holdt med katastrofeblink. Primært af hensyn til trafiksikkerheden, men også for at signalere, at en folk bilister var samledes for at protestere - uden at blokere eller på anden vis direkte genere mink-lastbilerne, der i pendulfart kørte ind og ud af nedgravningspladsen.

- Vi skal ikke genere dem, der arbejder med at få minkene kørt til og gravet ned. De var nok også helst fri, lød det fra Palle Skov.

En politipatrulje kom forbi under "opmønstringen", og bilisterne blev gjort opmærksom på, at de ikke måtte holde i rabatten midt på en hovedvej. Snart efter kørte deltagerne i "meningstilkendegivelsen", og der blev ikke givet bøder, oplyser vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Kølvrå demonstration mod mink-nedgravning 11. november 2020 Foto: Jens Peder Østergaard
Annonce
Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Rundt om Viborg

Lystfiskere er bekymrede: Karup Å er misfarvet af okker

Debat

Det er vores forbandede pligt at lytte – især til dem der ikke råber højt

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne har gjort et kedeligt område til en aktivitetspark: Nu skal alle herlighederne vises frem

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Leder For abonnenter

Vesterbro Torv: Så siger vi snart farvel til ruinen!

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF spillede solid reservekamp mod Hobro - U19-bomber og erfaren Viborg-dreng sprang i øjnene

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Annonce