Annonce
Viborg

Protest mod udskylning af gaslager

Fjordvenner.dk mener at have billed-dokumentation på, at Energinet.dk er begyndt at skylle forurenet vand ud ved Virksund. Privatfoto.

Foreningen Fjordvenner.dk, der mildt sagt er meget kritisk over for Energinet.dk?s plan om at udskylle en række kaverner - hulrum i salthorste - på sit naturgaslager i Ll. Torup, politianmelder nu Energinet.

Annonce

Foreningen Fjordvenner.dk, der mildt sagt er meget kritisk over for Energinet.dk's plan om at udskylle en række kaverner - hulrum i salthorste - på sit naturgaslager i Ll. Torup, politianmelder nu Energinet.

Naturstyrelsen og Miljøstyrelsen gav før jul tilladelse til, at Energinet.dk kan skylle flere millioner kubikmeter fortyndet saltvand fra naturgaslageret i Ll. Torup ud i Limfjorden ved Virksund. Det sker som led i en stor renovering af det underjordiske gaslager.

Annonce

Brev til kommuner

Fjordvenner.dk's anke går på, at Energinet.dk angiveligt allerede er begyndt udskylningen af forurenet saltvand i Limfjorden ved Sundstrup/Virksund, selv om indsigelsesperioden mod den tilladelse, som energiselskabet har fået, løber til 30. januar.

Fjordvenner.dk, mener, at Energinet.dk allerede før jul begyndte at pumpe vand fra Limfjorden op til udskylningen af kavernerne. Og at man siden er begyndt at pumpe skyllevandet ud i fjorden igen.

Foreningen, der kæmper imod renoveringen af naturgaslageret, har ved Virksunddæmningen taget nogle billeder, som man mener viser dette.

For at gøre opmærksom på problemstillingen har Fjordvenner.dk's formand, Sigvald Fihl, skrevet om sagen til kommunerne Skive, Vesthimmerland og Viborg, der alle har limfjordskyster i området, hvor skyllevandet fra Ll. Torup vil blive lukket ud.

Desuden vil foreningen her ved nytårstid altså også anmelde sagen til politiet.

Annonce

Politiet afventer

Ifølge politikommissær Poul Østergaard, lokalpolitiet i Viborg, har man dog fredag formiddag endnu ikke modtaget en sådan anmeldelse. Hvad politiet eventuelt vil gøre ved sagen, vil han ikke give et bud på, før han har set den bebudede anmeldelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce