Annonce
Debat

Psykiatrien er godt på vej, men langt fra i mål

Læserbrev: Det er sket et betydeligt løft af psykiatrien de sidste tre år. Æren for det tilfalder både patienter, personale og pårørende, som har råbt på forbedringer igennem mange år. Hos et samlet regionsråd, der har hørt og handlet på de mange opråb. Hos regeringen og mange af folketingets partier, som nu er begyndt at prioritere psykiatrien.

Siden jeg påtog mig opgaven, som formand for psykiatri- og socialudvalget i 2018 har regionsrådet løftet økonomien i psykiatrien hvert år. I 2018 med 25 mio., hvoraf de 15 mio. blev lagt til ifm. forhandlinger på valgnatten. I 2019 blev det til 50 mio. ekstra. I 2020 til 10 mio. og i 2021 til 11 mio..

Oveni det kommer pengene fra Finansloven 2020, som for Region Midt betyder yderligere knap 100 mio om året i permanente driftsmidler til psykiatrien. De mange nye penge er prioriteret til bedre behandling, flere medarbejdere, flere pladser, større tværfaglighed og en lang liste af andre ting efter god dialog med patienter, pårørende og personale.


Jeg mener, at det er de mange der fortjener ros for det løft vi er i gang med for psykiatrien. Patienter, personale, pårørende, alle partier i regionsrådet og også denne avis, som har sat spot på psykiatrien flere gange.


Birgit Marie Christensen (S) og Peter Møller Andersen (S) beskriver i deres indlæg 25/3 ”Et pænt løft til psykiatrien i Region Midt de sidste tre år”, hvordan de nye penge har betydet, at der er kommet mere personale på afdelinger og i klinikker. Carsten Bech mener i sit indlæg ”Psykiatrien har brug for troværdige politikere” 27/3, at de to forsøger at tage æren for forbedringerne, og at hele æren i stedet bør tilfalde tidligere regionsrådsmedlem Mikkel Rasmussen (PL).

Jeg mener, at det er de mange der fortjener ros for det løft vi er i gang med for psykiatrien. Patienter, personale, pårørende, alle partier i regionsrådet og også denne avis, som har sat spot på psykiatrien flere gange.

Vi er i Regionsrådet i gang med et langt sejt træk for at styrke psykiatrien. En stor opgave, som vi er fortsat med også efter, at Mikkel Rasmussen valgte at stoppe i regionsrådet. Senest er det eksempelvis lykkes at få afsat 550 mio., så vi får en helt ny psykiatri i Viborg til gavn for patienter og personale. Vi er godt igang med at løfte psykiatrien, men vi er langt fra i mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce