Annonce
Viborg

Pulje skal gøre det lettere at få folk til at svinge dankortet

De forretningsdrivende skal have yderligere hjælp for at komme oven på igen efter corona-krisen, mener de konservative. Arkivfoto: Morten Dueholm
SF kalder det et "paradeforslag," men de konservative glæder sig over en ny pulje, der ifølge partiet kan få folk ud i de mindre handelsbyer.

Viborgegnen: En pulje på 100.000 kroner skal gøre det lidt lettere at få kunderne lokket ud til butikkerne i handelsbyerne rundt om Viborg.

- Jeg synes, det er et paradeforslag. Vi har allerede gjort meget, og det er folks penge, vi har med at gøre, siger Kai O. Andersen, SF, om forslaget.

- Vi synes sagtens, vi kan være det, der allerede er sat i værk, bekendt.

Han var dog den eneste, som stemte imod idéen, der kom fra Det Konservative Folkeparti, og som blev vedtaget i økonomi- og erhvervsudvalget i onsdags.

- Der er ingen tvivl om, at vores detailhandel bløder i hele kommunen. Vi kan ikke opfordre tit nok til, at man skal bakke op og støtte butikkerne, men det er ikke nok, at man bare én gang går ind og køber en menu, et par sko eller nogle bukser. Det er et langt, sejt træk, siger Torsten Nielsen, gruppeformand for de konservative:

- Derfor skal vi hjælpe med at få skabt noget liv ude i kommunen, tilføjer han.

Idéen med puljen er, at der kan søges om penge i puljen til at sætte aktiviteter i gang. Pengene kan bruges til at leje udstyr eller lignende eller til at anskaffe sig noget underholdning. Fraværet af markeder, byfester og den slags rammer nemlig detailhandlen hårdt, lyder det.

- Hvis vi hjælper med at få folk på gaden, så skal erhvervslivet nok selv få lavet nogle gode tilbud og yde den service, der gør, at folk svinger dankortet, mener Torsten Nielsen, der glæder sig over, at forslaget altså - trods SF's hovedrysten - havde et flertal bag sig.

Opdatering: De 100.000 kroner, som handelsbyerne uden for Viborg nu kan søge om til aktiviteter, er ikke såkaldte "nye penge". Det fremgår nu af det skrevne referat fra sidste uges møde i økonomi- og erhvervsudvalget, at den netop vedtagede pulje tages fra de tre millioner kroner, som tidligere på året blev reserveret til kulturlivet, der har mistet mange indtægter i forbindelse med coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce