Annonce
Bjerringbro

Pusher sender beskeder med hash-tilbud til otteårig

"Doktoren" tilbyder både lys røg og røg med skunklugt. Foto fra facebook
"Doktoren" tilbyder lys røg og røg med skunk-lugt til otte-årig i Mammen

Mammen: Mor, der er kommet en sms fra en doktor.

Sådan lød det undrende fra otte-årige Knud, da han torsdag morgen sad med sin smartphone ved spisebordet i hjemmet i Mammen.

Og nej der var ikke tale om en besked fra familiens læge, men en besked fra en pusher, som under navnet Doktoren tilbyder både "lys røg" og røg med skunklugt.

- Knud har ikke haft telefonen særlig længe, og politiet formoder, at sms'en skulle have været til den person, som tidligere har haft telefonnummeret, fortæller Knuds far Dynes Skovkjær, som sammen med hustruen Helle Skovkjær optræder som duoen Toner af Guld.

Annonce

Digitale grundregler

Begge forældre er meget bevidste om at lære Knud og storebroren på 11 år de digitale grundregler.

- Vi lærer dem, at det er vigtigt at vise os det, hvis de opdager mærkelige beskeder som denne fra "Doktoren" på deres telefon. Og det er vigtigt, at de ved, at de ikke skal være bange for at komme til os, siger Dynes Skovkjær.

- Her i tiden med corona har vores søn på 11 år haft meget glæde af sin telefon, hvor han har kunnet kommunikere med sine klassekammerater. Men man skal snakke med børnene om tingene, og man skal tænke sig om, for der er mennesker derude, som ikke vil noget godt.  I dette tilfælde tror politiet, at der var tale om en fejl, men man skal da være opmærksom på, hvad der kommer på børnenes telefoner, tilføjer Knuds far.

Ægteparret Helle og Dynes Skovkjær optræder som duoen Toner af Guld. Pressefoto
Annonce

Ikke drengestreger

Da Knuds mor Helle Skovkjær så sms'en, troede hun, at der var tale om drengestreger. Hun vendte sagen med et par forældre til Knuds klassekammerater og kontaktede så SSP-gruppen, samarbejdet mellem skole, socialforvaltning og politi i Viborg Kommune, som straks henviste til Midt- og Vestjyllands Politi.

- Knud får ikke mange sms'er, og han er heldigvis så lille, at han viser sine sms'er til os. Men man kan jo frygte, at ældre børn ville gribe det anderledes an, og derfor skrev jeg en advarsel på Facebook, siger Helle Skovkjær, som rundt i bekendtskabskredsen har hørt om underlige beskeder til teenagepiger.

Folkebladet har fredag morgen været i kontakt med lokalpolitiet i Viborg, som bekræfter, at der har været en anmeldelse om en hashsælger, der kalder sig "Doktoren". Ifølge politikommissær Andreas Bang Andersen er der tale om en sag af ældre dato, og han oplyser, at der faldt dom i sagen i går, torsdag.

Det er uvist, om der endnu er aktivitet i "Doktorens" sms-kæde.


Knud får ikke mange sms'er, og han er heldigvis så lille, at han viser sine sms'er til os. Men man kan jo frygte, at ældre børn ville gribe det anderledes an, og derfor skrev jeg en advarsel på Facebook.

Helle Skovkjær, mor til Knud.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce