Annonce
Viborg

Pusterum er et lokalt forbillede

Mette Bak Christensen og Jette Borg Petersen er med deres pop-up genbrugsbutik Pusterum indstillet til Fællesskabsprisen 2019 i kategorien Publikumsprisen. Arkivfoto.
Butikken Pusterum er blevet indstillet til Publikumsprisen under Fællesskabsprisen 2019.

Viborg: Pop-up genbrugsbutikken Pusterum i Vesterbrogade gør en forskel, når butikken sælger genbrugsting og donere overskuddet til velgørenhed, og nu er indsatsen blevet bemærket af en lang række organisationer og virksomheder landet over.

Butikken og dens ejere, Mette Bak Christensen og Jette Borg Petersen, er således indstillet til Fællesskabsprisen 2019 i kategorien Publikumsprisen. Bag Fællesskabsprisen står 3F, Dekra, Bedste Psykiatri, DFDS, ISS, Københavns Lufthavne, Københavns Professionshøjskole, Rema 1000 og Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, og det er sjette år i træk, at priserne uddeles i år.

Stærke fællesskaber er fundamentet for ethvert velfungerende samfund, men de kommer ikke af sig selv. Fællesskabsprisen sætter spot på hverdagens usynlige helte, som gør en ekstra indsats både i det små og i det store.

- Danmark er ét stort fællesskab, som er vævet sammen af mange mindre fællesskaber. I foreninger, på arbejdspladser, i lokalsamfundet. Vi er fælles om Danmark, og derfor er det så vigtigt, at vi med Fællesskabsprisen fremhæver og takker dem, som tager en ekstra tørn, siger Mette Frederiksen.

Annonce

Enormt berørte

Det er Gitte Vestergaard, der har indstillet Pusterum, og i indstillingen skriver hun:

"Siden 2012 har Mette Bak Christensen og Jette Borg Petersen drevet en pop-up genbrugsbutik udelukkende med det formål, at gøre noget for andre. De har åbent cirka 10 dage om året i selve butikken, hvor de sælger ud af de fine retro-møbler, som de har indsamlet og sat i stand i det forløbne år, i deres fritid. Pusterum er gået helt ind under huden på dem, og jeg tør godt sige, at selvom de bruger hundredevis af timer på at køre land og rige rundt for at indsamle donationer til formålet, så er det gået fra en "lille" ide til en "livsstil", som de har svært ved at undvære.

I år satte de igen rekord og indsamlede godt 75.000 kroner, og de har siden 2012 i alt indsamlet ialt over 500.000 kroner til velgørenhed. De har blandt andet doneret penge til det lokale krisecenter, Mødrehjælpen, julemærkehjemmet, flere handicap-institutioner, børne- og ungdomspsykiatrisk- samt retspsykiatrisk afdeling og mange flere. De to fantastiske kvinder yder en helt utrolig smuk indsats for at hjælpe andre. Nu fortjener de om nogen at få anerkendelse for deres uselviske og smukke hjerter."

De to kvinder bag Pusterum - Mette Bak Christensen og Jette Borg Petersen - er utrolig glade for indstillingen. Mette Bak Christensen fortæller til avisen, at Gitte Vestergaard er en veninde, men at de ikke selv har vidst, at de var indstillet, før de modtog beskeden fra Fællesskabsprisen.

- Vi blev så overraskede! Det er jo slet ikke sådan noget, som vi tænker på i vores dagligdag, men vi er både enormt berørte og beæret over indstillingen. Den slags betyder alt! Pusterum er vores livsstil, vi lever i det hele året, hvor vi forbereder hver åbning, og samtidig har vi en fantastisk opbakning fra både erhvervsliv og borgere. Der er et enormt fællesskab omkring Pusterum, siger Mette Bak Christensen.

De i alt 10 vindere af Fællesskabsprisen 2019 hædres ved en stor prisoverrækkelse den 29. august på Oslobåden. Alle kan stemme på den kandidat, de synes skal vinde Publikumsprisen. Fristen er den 15. august, og du kan stemme på Pusterum på www.faellesskabsprisen.dk. Du kan også stemme via Pusterums egen Facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Viborg-historiker ramte plet

Annonce