Annonce
Viborg

Rådhus bliver til boliger

Hovedindgangen til det tidligere rådhus ser noget anderledes ud i dag, end dengang bygningen husede Tjele Kommunes administration.

Det er ikke mere end små fire år siden, at rådhuset i Ørum stadig var byens store arbejdsplads og centrum for administrationen af Tjele Kommune. I dag ligner noget af det gamle rådhus en ruin, for Lund Byggefirma fra Mollerup gik i denne uge i gang med at rive en del af rådhuset ned for at gøre plads til det, der skal blive til et helt nyt boligkvarter i Ørum.

Annonce

Lund Byggefirma river den gamle østvendte længe af rådhuset ned. Resten af rådhuset skal ombygges til otte ejerlejligheder på mellem 150 og 171 kvadratmeter. De får alle overdækkede altaner, egen carport og de bliver isoleret efter de gældende regler.

I den omgivende rådhuspark skal parkpræget bevares, men her skal der bygges tre sokkelhuse mod øst og fire mod vest. Disse sokkelhuse bliver hver på cirka 117 kvadratmeter. De får egen terrasse og carport og bygges, så det enkelte hus ligger frit.

Senere i byggeprojektet kommer der fem boliger til mod nord. De bliver hver på 135 kvadratmeter og bygges i forskudt plan og med sydvendte terrasser.

Rådhusets østvendte længe rives ned. Den er på 270 kvadratmeter i grundplan. Foto: Morten Dueholm.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce