Annonce
Viborg

Rådhus kan blive børnehave

Det er ikke udelukket, at rådhuset i Stoholm bliver indrettet til børnehave. Arkivfoto.

Rådhuset i Stoholm kan blive indrettet som børnehave, og derfor er salget blevet sat i bero. Flere byrådspolitikere mener, at det vil være en god løsning.

Af Uffe Salomonsen

Rådhuset i Stoholm kan blive indrettet som den nye børnehave, der allerede er hårdt brug i byen.

På byrådsmødet forleden blev salget af rådhuset i Stoholm sendt tilbage til økonomiudvalget til fornyet behandling, fordi der var kommet »nye oplysninger i sagen« siden det seneste økonomiudvalgsmøde, selv om der er bud på rådhuset.

Ifølge folkebladets oplysninger går det ud på, at kommunen overvejer selv at bruge rådhuset til børnehave. Da sagen blev behandlet på den lukkede del af byrådsmødet, er politikerne dog yderst sparsomme med konkrete oplysninger.

Det ligger dog fast, at kommunen i 2010 vil begynde byggeriet af en helt ny børnehave i Krokusparken som afløser for Børnehuset Liljevej. Fra politisk hold ser man gerne en løsning på kapacitetsproblemerne i børnehaverne i Stoholm hurtigst muligt.

Ideel placering
Lea Flarup (V) har tidligere påpeget, at hun gerne ser rådhuset indrettet som børnehave, og Inger Jakobsen (SF) går også ind for en børnehave i rådhuset.

»Jeg tror, at det vil være en god idé, hvis det rent bygningsmæssigt er muligt at indrette børnehave i et rådhus fra 1972. Det er en ideel placering«, siger Inger Jakobsen, der i øvrigt oplyser, at hun stemte imod salget af rådhuset i Stoholm, da sagen blev behandlet i økonomiudvalget.

Søren Pape Poulsen (K), der er formand for børne- og ungdomsudvalget, siger, at alle muligheder skal undersøges i en tid med pres på børnepasningsområdet. Han vil dog hverken be- eller afkræfte, at børnehaven er inde i billedet i forbindelse med rådhuset i Stoholm.

»Vi skal finde den bedste løsning for børnene i Stoholm, og jo hurtigere, det kan ske, des bedre. Og i den forbindelse skal alt undersøges. Mantraet omkring rådhusene har været, at de skulle sælges, så det med anvendelsen af rådhuset i Stoholm er ikke noget, vi har drøftet særligt meget. Men situationen gør, at vi skal holde øjnene åbne for alle muligheder,« siger Søren Pape Poulsen.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Viborg FF

Jubel på Hald Ege Efterskole - fodboldhold hentede skolens første DM-titel nogensinde

Annonce