Annonce
Rund om Viborg

Røddings nye præstegård er godt på vej

Det skrider fremad med byggeriet af den nye præstegård i Rødding. Foto: Morten Dueholm
En ny præstegård skyder op på grunden ved Rødding Kirke og sognets konfirmandgård. Den erstatter den gamle, der blev revet ned på grund af et voldsomt angreb af skimmelsvamp.

Rødding: Byggeriet af Røddings nye præstegård er nået så langt, at der forleden blev holdt rejsegilde. Præstegården ligger samme sted som den gamle på en grund ved Rødding og konfirmandhuset Arken og tæt på Rødding Sø.

Røddings gamle præstegård blev revet ned, efter at man gennem længere tid havde kæmpet med et voldsomt angreb af skimmelsvamp og efter gentagne forsøg på at komme skimmelsvampen til livs. I den seneste tid er sognepræst Niels-Peter Jacobsen og hans hustru, Edith, blevet genhuset i et lejet hus på Pileurtevej, men efter planen skal de flytte ind i den nye bolig i løbet af januar, skriver kirkebladet.

Byggeriet af den nye præstebolig blev ellers forsinket fra begyndelsen. Der var problemer med, at der var for høj grundvandsstand og gamle byggematerialer på grunden. Derfor har man hævet bygningen med 15 centimeter og anlagt et omgangsdræn rundt om soklen til at aflede grundvand. Det blev også nødvendigt at omlægge en ældre kloakledning, som lå tættere på huset end forventet, oplyser Sune Iversen fra byggeudvalget i kirkebladet.

Den gamle præstegård blev revet ned, fordi den var alvorligt angrebet af skimmelsvamp.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce