Annonce
Bjerringbro

Røde Kors-frivillig: Bølgelejren har været nogle af de bedste uger i mit liv

Emma Hovmøller Buhrkal (t.v.) og Astrid Grunnet Sørensen (t.h.) opfordrer alle og enhver til at prøve at arbejde frivilligt. Pressefoto.
For mange unge er sommerferie lig med drinks, festivaler og hygge med vennerne på stranden. Men for Emma Hovmøller Buhrkal og Astrid Grunnet Sørensen har kalenderen set lidt anderledes ud.

Ulstrup: I uge 30 emmede det af sol, latter og glæde fra Gudenådalens Efterskoles arealer i Ulstrup.

Den årlige Bølgelejr løb nemlig af stablen med omkring 65 børn i alderen 7-13 år. Det er en lejr, som er skabt af Ungdommens Røde Kors til glæde for udvalgte børn og unge, som ellers ikke ville have haft mulighed for en sommerferie, der er værd at fortælle vennerne om til skolestart.

Bag lejren stod 40 hjælpere. To af dem er 20-årige Astrid Grunnet Sørensen fra Ulstrup og 25-årige Emma Hovmøller Buhrkal fra Aarhus, som begge er med for andet år i træk. De to kvinder havde hevet en hel uge ud af kalenderen for at være frivillige på Bølgelejren i Ulstrup.

Godt nok fik de ingen løn, men til gengæld fik de begge en følelse af ren lykke.

Annonce

Begyndte at græde

For de to unge kvinder er frivillighed bestemt ikke noget nyt.

Astrid Grunnet Sørensen har været frivillig besøgsven og lektiehjælper ved Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro, og Emma Hovmøller Buhrkal har blandt andet engageret sig i Red Barnets Ungdom i Aarhus. Dog skiller Bølgelejren sig ud, fortæller Astrid Grunnet Sørensen.

- Det er simpelthen sådan en fed uge. Børnene elsker det. Det er ni dage, hvor man bare giver sig 110 procent. Og det er jo også sjovt for os frivillige. Vi får lov til at lege og finde på alle mulige skøre ting. Vi hygger os virkelig med børnene og hinanden. Når jeg kommer hjem, er jeg fyldt med energi, selvom jeg er træt. Den energi kan jeg leve på i flere måneder, siger hun og suppleres af sin veninde.

- Hver dag til frokost får børnene post, som vi har skrevet til hinanden. Sidste år fik jeg et brev fra en pige, jeg havde fået et virkelig godt bånd til. Da jeg åbnede det, begyndte jeg simpelthen at græde, så jeg måtte gå ud. Man får det helt særligt med de unger – og det er jo fantastisk, at det kan ske på kun en uge. Det giver en lykkefølelse, siger Emma Hovmøller Buhrkal.

Lejr-blues

Her på den anden side af årets Bølgelejr rammes de to frivillige af tristhed over, at det hele nu er slut.

- Vi kommer ind under huden på vores medmennesker på en ekstraordinær måde. Du skal samarbejde og konflikthåndtere konstant. I starten af ugen snakkede vi om de uundgåelige "lejr-blues", som vi kalder det. Det er den stemning, vi rammes af, når vi kommer hjem i vante omgivelser. Så bliver man helt trist og tom, fordi ugen har været så god. Jeg kan sige sort på hvidt, at de her uger er nogle af de bedste i mit liv, siger Emma Hovmøller Buhrkal.

Heller ikke hendes frivillige kollega er i tvivl om, hvor hun skal søge om at blive frivillig hjælper til næste år.

- Jeg bliver på Bølgelejren for evigt, tror jeg. Det er bare blevet en del af min sommerferie. Jeg føler, det er en tradition, selvom det kun er andet år, jeg er her. Det er altså bare noget helt særligt, siger Astrid Grunnet Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce