Annonce
Bjerringbro

Rødkærsbro Fjernvarme arbejder på at blive endnu mere grøn

Rødkærsbro Fjernvarmes plan om at blive mere grøn bliver også bemærket ude i verden, i 2017 havde værket blandt andet besøg af en gruppe fra Japan. Arkivfoto: Julie Goul Svendsen
Omstillingen fortsætter i håb om at varmen bliver endnu billigere
Annonce

Rødkærsbro: Rødkærsbro Fjernvarme er nu 70 procent grønt, og i det kommende år forventes det at stige til 80 procent, og dermed bliver varmen formodentlig også billigere. Det var det gode budskab på Rødkærsbro Fjernvarmeværks generalforsamling på Rødkærsbro Kro forleden, hvor 24 personer deltog.

Med omstillingen fra naturgas til grøn varme blandt andet ved hjælp af varmen fra spildevand fra Rødkærsbro Mejeri er det på nogle år lykkes at undgå en stigning i varmeprisen på mellem 5.000 og 6.000 kroner om året for et standardhus.

Der er også gode nyheder, når det gælder CO2-udledning pr. forbruger. De seneste fem år er dette reduceret med 73 procent fra 5,9 tons til 1,6 tons. I det nye driftsår forventes det reduceret til 1,0 tons.

Annonce

Billigere varme

Formanden Frede Hansen glædede sig i sin beretning over et godt driftsår, hvor den grønne omstilling fortsætter. Fra Rødkærsbro Mejeri - Arla Foods låner fjernvarmeværket renset spildevand til varmepumpernes fremstilling af fjernvarme og modtager desuden  overskudsvarme for mejeriets biogasmotor.

- Vi arbejder fortsat på at blive mere grønne ved at optimere processerne. Og selv om det går den rigtige vej, så er der endnu et stykke vej. Jeg håber, at vi kan komme ned under en årlig opvarmningspris på 15.000 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter, siger Frede Hansen  dog uden at ville sætte en dato på.


Vi arbejder fortsat på at blive mere grønne ved at optimere processerne. Og selv om det går den rigtige vej, så er der endnu et stykke vej. Jeg håber, at vi kan komme ned under en årlig opvarmningspris på 15.000 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter.

Frede Hansen, formand for Rødkærsbro Fjernvarme.


I regnskabsåret 2019-20 kostede det som forbruger ved Rødkærsbro Fjernvarme 17.389 kroner at opvarme et standardhus på 130 kvadratmeter, og det er  mere end landsgennemsnittet. Og selv om de helt nye huse ofte er væsentlig større end de 130 kvadratmeter, så er de så godt isolerede, at varmeprisen ikke er højere end ældre huse på 130 kvadratmetere.

I det afsluttede regnskabsår fik fjernvarmen fem nye forbrugere, og ifølge Frede Hansen er der endnu otte nye, som har tilmeldt sig.

Annonce

Mild vinter

Forretningsfører Flemming Christensen gennemgik regnskabet, som omfatter perioden juni  2019 til juni 2020. Omsætningen var på 9,6 millioner kroner,  og balancen var på 18 millioner kroner efter årets afskrivninger. Resultatet blev et stort rundt nul, som det skal være efter varmeforsyningsloven.

Den milde vinter satte også sit præg på regnskabet, og der blev ikke bruget så meget varme som forventet, 519 forbrugere tilsammen udbetalt 965.000 kroner. Omvendt var der forbrugere, som brugte mere varme end forventet, og de fik tilsammen en efterregning på 300.000 kroner.

På generalforsamlingen var der genvalg til Marius Kristensen, Palle Rydal og Frede Hansen.  Bestyrelsen består desuden af Flemming Christensen og Kim H. Dyhr.

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Frede Hansen som formand,  Marius Kristensen som sekretær og Flemming Christensen som forretningsfører.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce