Annonce
Viborg

Rør ikke p-pladser på Fischers Plads, før der er bygget parkeringsanlæg i "hullet"!

Ved at bygge et parkeringshus med fire dæk i hullet her kan der blive 200-250 parkeringspladser i hullet ud mod Sct. Jørgens Vej.
Konservative: Handelslivet dør, hvis der i en periode fjernes p-pladser fra bymidten.

Viborg: Det er ikke et spørgsmål, "om" der er penge til det. Det "skal" der være, siger tidligere borgmester og gruppeformand for Konservative i Viborg Byråd, Torsten Nielsen, om sit forslag om at bygge et helt nyt parkeringshus i hullet ud mod Sct. Jørgens Vej, før man går i gang med "noget som helst" på Fischers Plads.

Anledningen er folkebladets omtale af, at der er afsat 18 millioner kroner i 2020 til at genetablere p-anlægget på Fischers Plads, hvor der af sikkerhedsgrunde blev fjernet 140 parkeringspladser sidste år. Anlægget var simpelthen nedslidt, fordi betondækket var ved at gå i opløsning.

Siden har Sct. Mathias Centret og de øvrige handlende i bymidten mærket en markant nedgang i omsætningen, og Konservative vil ikke være med til at give nedturen endnu et nøk ved at gøre Fischers Plads til byggeplads og fjerne yderligere 150-170 parkeringspladser i flere måneder.

Partiets medlem af teknisk udvalg, Nikolai Norup, siger:

- I stedet vil vi bygge et p-hus i "hullet" i fire dæk og med 200-250 parkeringspladser, før vi går i gang med Fischers Plads. Det vil også give tid til at finde den rigtige løsning, for måske er der investorer, som ønsker at bygge oven på pladsen og derved være med til at finansiere moderniseringen af Fischers Plads.

Konservative fik på det seneste møde teknisk udvalg med på følgende formulering:

"...at muligheden for etablering og inddragelse af erstatnings p-pladser til anvendelse i byggeperioden undersøges, herunder mulighed for udbygning af parkeringsanlæg ved Sct. Jørgens Vej, således at der kontinuerligt er p-pladser til rådighed. Udvalget ønsker undersøgelsen forelagt senest på møde den 18. september 2019."

- Vi ligger, som vi har redt, for byrådet besluttede for fire-fem år siden at fjerne bevillingen til renoveringen. Vi kan simpelthen ikke være bekendt ikke at rette op på det nu, siger Nikolai Norup.

Da parkeringsanlægget blev anlagt, var det forberedt til at skulle kunne bære nogle ekstra etager.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce