Annonce
112

Røvede prostitueret og tvang hende til oralsex: Yderligere tre mænd er fængslet i sagen

Tre mænd på henholdsvis 19, 19 og 29 år blev onsdag varetægtsfængslet ved Retten i Viborg. Alle tre er sigtet for et røveri og en voldtægt, der skulle være foregået en nat i februar. Arkivfoto: Morten Dueholm
Onsdag blev tre unge mænd fremstillet i grundlovsforhør. De er sigtet for tidligere på året at have begået et røveri og en voldtægt af en prostitueret på et bordel på Holstebrovej i Viborg. Nu er i alt fire mænd fængslet i sagen.
Annonce

Viborg: Politiet har taget endnu et skridt i retning af at opklare et røveri, som blev begået på et bordel på Holstebrovej i Viborg natten til den 12. februar.

Tirsdag blev tre mænd på henholdsvis 19, 19 og 29 år anholdt i sagen, og onsdag formiddag blev de, som loven foreskriver, fremstillet i grundlovsforhør. De blev efterfølgende alle varetægtsfængslet i knap fire uger - altså frem til 8. juni.

Alle de tre, som blev fremstillet onsdag, er sigtet for at have begået røveriet, som fandt sted på et tidspunkt mellem klokken to og halv fire om natten. Her havde de angiveligt banket hårdt på døren til adressen, og da en kvinde åbnede for dem, overfaldt de hende med vold og trusler.

Mændene var ifølge sigtelsen bevæbnet med en stor kniv og med mindst én pistol, som de brugte til at true kvinden, der arbejdede på stedet som prostitueret. Gerningsmændene endte med at stjæle 15.000 kroner fra kvinden, ligesom de også tog hendes telefon og nogle smykker.

Men det var ikke det eneste, de gjorde.

Under røveriet skulle mændene også have tvunget kvinden til at give den ene mand oralsex, indtil han fik udløsning. Derfor var de alle onsdag sigtet efter straffelovens bestemmelse om voldtægt i forening.

Det er vores opfattelse, at vi ikke kan udelukke yderligere anholdelser

Jens Severinsen, senioranklager

Annonce

Lukkede døre

De tre mænd nægtede sig under grundlovsforhøret skyldige i voldtægten af kvinden.

En af dem, den ene 19-årige, erkendte dog at have begået røveriet, som de alle var sigtet for. Han var mødt op i retten pænt klædt med stramme bukser, en stribet skjorte og en velfriseret, mørk hårpragt.

Han virkede afslappet og overskudsagtig, og da den ældre kurdisktalende tolk inden retsmødets begyndelse kom ind i lokalet, hev den 19-årige da også lige stolen ud for ham.

De to andre virkede ikke nær så afslappede som den første. Den ene sad tilbagelænet på sin stol med hænderne dybt begravet i den sorte dynejakkes lommer og med benet uroligt rokkende. Den tredje mand, som med sine 29 år er en del ældre end de to 19-årige, var meget tynd og havde længere hår end de andre, korte skægstubbe og trætte øjne.

Folkebladets reporter fik ikke mere at vide, end hvad de unge mænd var sigtet for, og hvordan de forholdt sig til sigtelsen. Retten valgte nemlig, på trods af protester fra pressen, at lukke dørene til selve grundlovsforhøret.

Annonce

I alt fire i fængsel

Begrundelsen for dørlukningen var, at offentlighed om retsmødet kunne hindre sagens oplysning - med henvisning til, at der stadig kan være gerningsmænd på fri fod.

Det er nemlig ikke udelukket, at der stadig kan være flere medvirkende fra bordelrøveriet, som endnu ikke er blevet anholdt. Det fortalte senioranklager Jens Severinsen, da folkebladet talte med ham efter retsmødets slutning.

- Det er vores opfattelse, at vi ikke kan udelukke yderligere anholdelser, sagde han.

Onsdagens grundlovsforhør endte som nævnt med, at de tre mænd blev varetægtsfængslet frem til 8. juni. Retten besluttede at fængsle dem, blandt andet fordi de ikke har en særligt stærk tilknytning til Danmark, og fordi den vurderede, at de på fri fod vil kunne hindre politiets videre opklaring af sagen.

Med fængslingen af disse tre er nu i alt fire personer spærret inde i forbindelse med bordelrøveriet på Holstebrovej. Den første formodede røver blev sat bag lås og slå efter et grundlovsforhør 24. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce