Annonce
Viborg

Rabatklipning er en del af plejeplanen

Park & Vej oplyser, at klipningen ved Bækkelund er en almindelig standardklipning efter plejeplanen. Privatfoto.
Hensyn til belægning og trafiksikkerhed er årsag til klipning langs stisystemer, oplyser Park & Vej.
Annonce

Viborg: Nyklippet bevoksning i Bækkelund langs stien på den gamle banelinje, men også langs Ødalstien mod Bruunshåb, fik Erik Kierkegaard fra Slesvigsgade i Viborg til tastene. Hvorfor klippe så kraftigt? lød spørgsmålet i et læserbrev, og hvorfor lige nu, hvor alt står mest frodigt og til gavn for blandt andet insekterne?

Hos Park & Vej i Viborg Kommune oplyses det, at der er tale om en almindelig standardklipning i et skår, som foregår to gange om året. Det sker efter de plejeplaner, der er udstukket af teknisk forvaltning.

- Klipningen foretages for, at bevoksningen ikke gror ind over stien, men også for at belægningen ikke ødelægges, siger afdelingsleder Kræn Holmberg, Park & Vej.

Der er også rejst spørgsmålet om hensynet til naturen.

- Det er fint nok at pege på insektlivet, men der er tale om en balance. Klipper vi ikke, kommer der klager over, at bevoksningen vælter ind over stierne, og stierne er anlagt for at det skal kunne bruges, siger Kræn Holmberg.

Det er således også lidt et spørgsmål om trafiksikkerhed, som når kommunen klipper rabatterne langs veje.

Annonce

Bekæmper pileurt

Hvis beboerne i området øst for Nørresøvej undrer sig over, at der på søsiden af Nørresøvej, fra Asmildhøjen og mod nord til den lille vigeplads, er fjernet bevoksning i nærmest to meters bredde, så har det en helt naturlig forklaring.

- Vi skal bekæmpe innovasive arter. Der er i det område opdaget pileurt, og det er den vi er i gang med at bekæmpe ved at fjerne bevoksningen på strækningen, oplyser Kræn Holmberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce