Annonce
Viborg

Radikale klar med 11 kandidater

Anna Margrethe Engbæk Schmidt topper sammen med Jens Rohde den radikale opstillingsliste, som tæller 11 navne. Arkivfoto

To nuværende byrådsmedlemmer topper den radikale opstillingsliste til kommunalvalget. Partiet vil gerne finde flere kandidater fra oplandet, så man kommer op på mindst 15 navne.

Annonce

Viborg: Inden for det seneste års tid er Det Radikale Venstre gået fra ikke at sidde i byrådet til nu at have to af de 31 pladser. Som bekendt skiftede først viceborgmester Jens Rohde fra Venstre, og i efteråret fik han følgeskab af den konservative Anna Margrethe Engbæk Schmidt, som i 2014 kom ind i byrådet som suppleant for Søren Pape Poulsen, da han blev partiformand.

De to står øverst på den radikale liste til kommunalvalget i november, som partiet udfærdigede på et opstillingsmøde mandag aften. I forvejen havde partiet udpeget Jens Rohde som spidskandidat, og oven i de 11, som nu er opstillet, vil partiet gerne have en håndfuld flere på listen, så man kommer op på mindst 15 navne.

- Vi vil især gerne have flere fra oplandet på listen, og det er bestyrelsen nu blevet bemyndiget til at forsøge. Og det er min forventning, at vi har den endelige liste klar til generalforsamlingen i april, siger formand Ole Birch.

- Jeg synes, vi med de 11 på listen har fået en god spredning både i alder og erhvervsmæssigt med en god blanding af selvstændige, privat ansatte og offentligt ansatte, føjer formanden til.

Annonce

Personlige stemmer afgør

Yngste på listen er 18-årige Emilie-Johanne Sølbæk fra Radikal Ungdom. Hun tog i november initiativ til den lokale demonstration til støtte for de civile ofre i det krigshærgede Aleppo i Syrien.

På listen er også partiets folketingskandidat i Viborg, arkitekt Jan Rønne, der er flyttet til kommunen fra Djursland og Pia Kallestrup, der i flere år har drevet en konsulentvirksomhed, der hjælper borgere, der er kommet i klemme i det kommunale system primært i forhold til sygedagpenge og pension.

Kandidaterne er opstillet sideordnet, så det er de personlige stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt.

Ole Birch vil ikke give noget bud på, hvor mange radikale der kommer til at sidde i det nye byråd.

- Jag har ikke noget kvalificeret bud, men jeg håber og tror da, at vi bliver repræsenteret, siger Ole Birch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce