Annonce
Viborg

Radikale Rohde: - Jeg var fuldstændigt paf - og jeg vil gerne bede om et dementi

Radikale Venstres Jens Rohde fra Viborg afviser at være på vej med et nyt parti.  Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Jens Rohde afviser i klare vendinger, at han er på vej til at stifte et helt nyt parti.

Viborg: Det radikale folketingsmedlem, viborgenseren Jens Rohde, afviser på det kraftigste, at han er ved at danne et helt nyt parti.

Det skriver Ekstra Bladet ellers onsdag, men Jens Rohde har som modsvar valgt at lægge den sms-korrespondance, han har haft med journalisten bag historien, frem.

Her ses det, at Jens Rohde afviser historien. Da den alligevel blev skrevet, skriver Jens Rohde i en ny sms til journalisten:

Annonce

"Hvad pokker er det for en pseudo-historie?".

Igen afviser Jens Rohde altså rygterne, og han beder om et dementi af historien, der er opstået i kølvandet på den tumult, de radikale har været igennem i forbindelse med Metoo og Morten Østergaards afsked. En afsked, der vakte store følelser hos Jens Rohde.

Anonyme kilder

Han truede med at forlade partiet, hvis Ida Auken blev smidt ud, men efter et krisemøde i weekenden kunne han omvendt fortælle, at luften var renset, efter at der var blevet grinet, grædt og talt ud.

Jens Rohde var i mange år en berømt og profileret Venstre-politiker. Både på Christiansborg og i EU. Han var samtidig en af de absolutte frontfigurer, da han i 2014 forsøgte at få væltet sit partis daværende formand, Lars Løkke Rasmussen. Det skete via et interview i Viborg Stifts Folkeblad, hvor Rohde blandt andet sagde, at "han ikke ville låne nøglerne til sit hus ud til Lars Løkke Rasmussen".

Nu mener Ekstra Bladet altså at vide - på baggrund af anonyme kilder - at Rohde har forsøgt at få netop Lars Løkke Rasmussen og flere andre navnkundige politikere - herunder Britt Bager og Christina Egelund samt Martin Lidegaard - med i et nyt og indtil videre navnløst parti.

Annonce

Helt paf

Jens Rohde fortæller til Viborg Stifts Folkeblad, at han var helt paf, da historien pludselig dukkede op, selvom han havde afvist, at den var sand.

- Det er helt usandt, siger han:

- Det er Pernille Vermund, jeg er ved at lave et nyt parti sammen med, selvom vi ikke er enige om noget som helst, fortsætter Jens Rohde med tyk ironi i stemmen.

Mere seriøst lyder det:

- Det er virkelig syret det her. Der er ikke ondt blod imellem Lars Løkke og mig, men os to i samme parti, det har jeg svært ved at forestille mig, og vi har ikke talt sammen siden februar.

Har du nogen idé om, hvorfor sådan en historie opstår?

- Fordi der er fuldstændig rundhyl i den på Christiansborg om alt muligt i øjeblikket. De kan lede hvad som helst ud ad hvad som helst. Altså ... Jamen jeg kan slet ikke forstå det med de navne. Britt Bager er på barsel, Ida (Auken, red.) er syg, og som sagt har jeg ikke snakket med Lars Løkke. Martin Lidegaard taler jeg med hver dag - fordi vi sidder i gruppe sammen.

Annonce

Truede med afsked

Jens Rohde erkender, at han har truet med at stifte et nyt parti, da krisen hos de radikale var på sit højeste:

- Ja, der sagde jeg, at hvis de sparker Martin, Ida og mig ud, så tager det kun fem minutter at lave et nyt parti. Det må der så være nogen, der spinner på og som sidder og tænker på, hvem af de andre politikere, der er sure, eller som ikke har et parti, og som måske vil være med, gisner Jens Rohde.

Er du bange for, hvad historien vil give af mistillid, nu hvor I måske endelig havde fået renset luften hos de radikale?

- Jeg synes, man kan se ud af min sms-korrespondance med Ekstra Bladet, hvordan jeg forholder mig til det. Jeg har også informeret mit bagland. Men jeg vil ikke deltage i en motivforskning, og jeg har heldigvis været med længe nok til at vide, at det går over - for det går over. Og jeg vil næsten skrive under på, at alle, der kontaktes omkring det her, vil afvise historien, og derfor er der ikke noget at være nervøs for, siger Jens Rohde:

- Men det med Pernille Vermund, det holder.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce