Annonce
Viborg

Radikales Rohde kæmper gerne for Viborgs veje - men ikke for et fatamorgana

Radikales Jens Rohde ser en midtjysk motorvej som et fuldstændigt urealistisk scenarie. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jens Rohde er valgt i København, men han kæmper gerne for, at Viborg tilgodeses, lover han.
Annonce

Viborg: Det bør nu stå indlysende klart for enhver, at den midtjyske motorvej - Hærvejsmotorvejen - ikke har en fremtid.

Det mener Jens Rohde (R). Han sidder i Folketingets transportudvalg, og han kan slet ikke forestille sig, at der kan samles et flertal for den hærvejsmotorvej, der så længe er blevet snakket om.

Den radikale politiker bor i Viborg, hvor han tidligere har været blandt andet borgmesterkandidat og viceborgmester. Selvom han er valgt i København, er han ikke uden interesse i sagen fra sin hjemegn.

- Hvis ingen vil bygge en motorvej, og vi bliver ved med at sige motorvej, så får vi ingenting - og så er vi godt nok dårligt stedt, siger han og fortsætter:

- Vi skal ikke risikere, at vi bliver ved med at grave os dybere og dybere ned i grøften, for så får vi ikke noget som helst. Jeg har tidligere kaldt den motorvej et fatamorgana, for der er simpelthen ikke politisk vilje til at lave den. Jeg kan jo se, at ingen vil røre den med en ildtang. Det er helt åbenlyst, mener Jens Rohde.

- Så nu gælder det om at komme ind i kampen, og den kamp hedder ikke motorvej. Det kan vi lige så godt sande. Sådan er den politiske og økonomiske virkelighed, gentager han.

For Jens Rohde er det fuldstændig klart, hvad der i stedet skal kæmpes for:

- Vi skal have A26 udbygget, en 2+1-løsning ned ad A13, og så skal vi have et direkte togspor til Aarhus, så vi ikke skal omkring Langå. Det giver bedre mening.

Jens Rohde mener ovenikøbet, at det også kan være en realistisk løsning:

- Hvis ikke de andre vil være med til at bruge 120 milliarder på en motorvej, så er det kun rimeligt, at vi kan bruge otte milliarder på det her, så Viborg og Midtjylland ikke bliver fuldstændigt hægtet af.

Han fortsætter:

- Den her kamp vil jeg godt være med til at kæmpe for Viborg, selvom jeg er valgt i København - men jeg gider ikke at kæmpe for et fatamorgana.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK

Annonce