Annonce
Kultur

Radioprogram fortæller om sø-konflikt

Mandag den 30. marts kan man i Radio4s program, Kraniebrud høre en videnskabelig debat om Tange Sø. Arkivfoto: Morten Dueholm
Hør med når Radio4 på mandag sender videnskabsprogram, hvor emnet er konflikten omkring Tange Sø.
Annonce

Bjerringbro: Tange Sø er midtpunkt i en ophedet konflikt. I Radio4s udsendelse - Kraniebrud kan man mandag den 30. april høre to helt forskellige perspektiver på søen, der er Danmarks største kunstige sø.

På den ene side er søen et vigtigt kulturhistorisk vidnesbyrd om, hvordan vi for 100 år siden overkom en enorm energikrise i Danmark. Tange Sø er nemlig en del af Danmarks største vandkraftværk - Gudenaacentralen.

Men Tange Sø er også temmelig forhadt af nogle, der mener, at søen ligger som en prop i Gudenåen, og hvis søen blev nedlagt, kunne man genskabe et helt unik naturområde.

I programmet deltager Jytte Thorndahl, der er museumsinspektør på Energimuseet samt Peter Wiberg-Larsen, der er biolog og har mange års erfaring i arbejdet med vandløb. Han er emeritus tilknyttet Bioscience, Aarhus Universitet. Derudover giver lokaljournalist Christine Krüger Hansen også et indblik i, hvor meget konflikten fylder i de lokale medier, og hvor kraftige følelser emnet vækker lokalt.

I udsendelsen, der sendes klokken 14 den 30. marts, kan man altså blive klogere på samt danne sin egen holdning til, om kulturhistorie eller naturen skal vægte højest.

Kraniebrud er Radio4s videnskabsprogram, hvor radioværterne alle hverdage tager fat i et konkret emne, en ting eller et fænomen og taler med eksperter, der kan gøre os alle lidt klogere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce