Annonce
Navne

Radioprogram tændte journalistdrømmen

28-årige Thomas Kjær Pedersen er ny journalistpraktikant på folkebladet. Foto: Morten Pedersen.

Kursen var egentlig sat på økonomi og tal, men nu står den på nyheder, noter og reportager i halvandet år for folkebladets nye journalistpraktikant, Thomas Kjær Pedersen.

Annonce

Viborg: Det var egentlig økonomi og et liv med tal, der stod i stjernerne for 28-årige Thomas Kjær Pedersen, der de næste halvandet år skal skrive nyheder, reportager og andet godt til folkebladets netavis og spalter som en del af uddannelsen til journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Folkebladets nye journalistpraktikant har altid været rigtig god til tal, og han løste ligninger, før han kunne snakke med ostehaps som belønning for rigtige svar, fortæller han.

Helt i tråd med det gik han efter folkeskolen på HTX, og derefter tog han handelsoverbygningen HHX og fortsætte med at læse HA i Almen Økonomi på Aarhus Business School.

- Jeg troede, at det var det rigtige, men jeg måtte erkende, at når det blev svært for mig, og der skulle arbejdes hårdt med det, så fandt jeg det kedeligt. Og det samme med de job, der ventede, siger Thomas Kjær Pedersen.

I stedet blev det efter nogle år med forskellige job altså journalistikken, der trak for den indfødte aarhusianer. Og det var på sin vis radioprogrammet Monte Carlo, der satte den kurs.

Han sad samlet med nogle venner, og programmet kørte i baggrunden, og så faldt bemærkningen: "det er jo det, du skal". Tanken modnedes, og Thomas Kjær Pedersen gik til optagelsesprøve og kom ind i andet forsøg, og nu gælder det altså praktiktiden på folkebladet for Viborgegnens læsere.

- Jeg opdagede, at radio ikke var mig, men jeg opdagede også, at det er spændende at fortælle folks historie, uanset om det er høj eller lav, man skriver om. Jeg har selv haft et godt liv, og det her er jo en måde at være budbringer og sætte fokus på, at det er der andre, der ikke har. Det er virkelig inspirerende, og det har givet mig lyst til der her, siger Thomas Kjær Pedersen.

Annonce

Fodbolden fylder

I fritiden fylder fodbolden. På flere planer.

Han har selv spillet fodbold, fra han var tre år gammel, og han er allerede efter en måned på folkebladet at finde i midterforsvaret for et af Søndermarken IK's seniorhold.

Han har også besøgt alle stadion i Danmark som en del af AGF's udebanesupportere. Fede ture, hvor det sociale er vigtigere end resultatet, lyder det. Og så følges yndlingsholdet Arsenal i tykt og tyndt omend dog på afstand.

Thomas har slået sig ned i Hald Ege i forbindelse med praktikopholdet på folkebladet, men har dog stadig plads i lejligheden i Aarhus, som han deler med sin lillebror på 25 år.

Udover forældrene og lillebroren tæller den nærmeste familie også en søster på 20 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce