Annonce
Sport

Radioværter sætter gang i fanklub for landsholdet: - Det bunder i en stor kærlighed til fodbold

Radioværterne Amalie Bremer og Tony Scott fra Radio 4 har sat gang i etableringen af en fanklub for kvindelandsholdet i fodbold. Foto: Jannick Børlum/Radio4
I Radio 4’s program Missionen har to værter sat gang i en fanklub for kvindelandsholdet, og det har vist sig, at der er mange andre end de to radioværter, der har gået og manglet et forum til at støtte op om de rød-hvide kvinder og deres vej til EM næste sommer.

Fodbold: På trods af at Danmark har et kvindelandshold i fodbold, der gennem de seneste år har markeret sig på de helt store scener, har spillere i nogle af verdens største klubber og som har banket den ene modstander efter den anden på hjemmebanen i Viborg, så har der ikke været en officiel fanklub for holdet.

Det er der nu, og den nye fanklub er blevet skabt gennem radioprogrammet Missionen, som kører på Radio 4. Her har de to værter Amalie Bremer og Tony Scott sat gang i en ny bevægelse for at kunne støtte bedst muligt op om Pernille Haarder, Nadia Nadim og resten af kvindelandsholdet.

- Det bunder først og fremmest i en stor kærlighed til fodbold. Vi vil gerne være med til at give kvindelandsholdet den opmærksomhed, holdet fortjener, fortæller de to radioværter.

Annonce

- Det undrede os, at kvindelandsholdet ikke havde en fanklub, ligesom herrelandsholdet har. Det var ikke fordi, det skulle blive sådan en kønskamp, men vi kunne ikke være de eneste, der havde lyst til at følge med i, hvordan det går kvindelandsholdet. Det var ærgerligt, at der ikke var et samlingssted, for det er jo noget af det, der er med til, at en fankultur kan spire. Det ville vi derfor forsøge at sætte i søen og så se, hvordan det udviklede sig derfra, fortæller Amalie Bremer.

Først oprettede værterne Facebook-siden "Fanklub for kvindelandsholdet i fodbold", og siden er medlemmerne strømmet til. Hver eftermiddag gøres der reklame for den nye fanklub i radioen, og det er noget, der virker. I skrivende stund tæller antallet af medlemmer 665, og der bliver ved med at komme flere til.

Fakta: Missionen på Radio 4

"Mindre snak. Mere handling." ’Missionen’ på Radio 4 er aktivistisk eftermiddagsradio med værterne Tony Scott og Amalie Bremer.

Målet med programmet er "at gøre verden til et bedre sted – ikke ved at tale om alle de ting, der i værternes øjne er galt med den, men ved at gøre noget ved dem".

Sammen med reporteren Rasmus Lund er Tony Scott og Amalie Bremer hver dag i fuld gang med en række missioner - lige fra at få vareskilleren tilbage på indkøbsbåndet i supermarkederne til et forsøg på at gøre finansloven spændende. Ja, eller at få oprettet en fanklub til kvindelandsholdet.

Hver dag kaster værtsparret sig over en ny mission og følger op på de gamle. Programmet er live i radioen mandag til torsdag fra klokken 15-17 på Radio 4.

I første omgang handler det om at få fyldt en bus med fans fra hovedstaden til landsholdets kamp i Viborg den 21. oktober, hvor Danmark møder Bosnien-Hercegovina. Busturen er arrangeret sammen med DBU, så fodboldfansene altså kan blive fragtet fra Valby til Viborg som en samlet fanklub.

Fanklubben skal vokse

De to radioværter har i deres program talt med Viborg-borgmester Ulrik Wilbek for at få en forståelse for, hvad det er for en fankultur, der allerede nu blomstrer i Viborg omkring landsholdet.

- Ja, vi har jo talt med chefen derovre - Ulrik Wilbek. Og det har været positivt, for han er jo fan. Men det er jo også fedt at høre, at når man som Viborg har landet en hjemmebane for landsholdet, at man så også støtter rigtig godt op om det, har gode forhold og har opbygget en kultur omkring landsholdet - det er jo rigtig fedt, og det glæder vi os til at blive en del af, fortæller Amalie Bremer.

Danmark møder den 21. oktober Bosnien-Hercegovina på Energi Viborg Arena, og det er til denne kamp, den nye fanklub viser sig frem for første gang. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Og det handler altså ikke om københavneri i forhold til at komme fra hovedstaden til Viborg en torsdag aften i oktober, for de to radioværter har fuld forståelse for, at der jo er lige så langt for københavnerne herover for at se kvindelandsholdet spille, som der er for viborgenserne til Parken, når herrelandsholdet spiller.

- Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde andet, for jeg ville da ønske, at man ikke skulle helt til Viborg for at se kvindelandsholdet spille. Men det forestiller jeg mig også, at der er mange fra Viborg, der tænker, når det er omvendt. Det er jo bare en omstændighed. Altså folk tager jo hele verden rundt for at se fodboldkampe, så vi kan vel også fylde en hel bus med fans, der har lyst til at følges til Viborg, siger Tony Scott.

Det er jo også fedt at høre, at når man som Viborg har landet en hjemmebane for landsholdet, at man så også støtter rigtig godt op om det, har gode forhold og har opbygget en kultur omkring landsholdet

Tony Scott, radiovært

Håbet for fanklubben er, at den med en god premiere til kampen den 21. oktober mod Bosnien-Hercegovina kan vokse sig større med tiden. For de to radioværter er målet at få søsat projektet, så det gror videre af sig selv, og at de i fremtiden blot kan være menige medlemmer ligesom alle andre.

- Det er ikke sådan, at det skal være en Radio 4-idé. Fanklubben skal forhåbentligt vokse af sig selv og leve sit eget liv. Vi bakker op om den her i starten, og vi taler om den i radioen –vi puster til gløderne, så der forhåbentligt kommer flammer, og på et tidspunkt håber vi, den er selvgenererende, så vi kan give slip, siger Tony Scott og tilføjer:

- Og så håber vi da, at fanklubben engang kommer til at skulle tælles i tusinder.

Annonce

Et aftryk på stadion

De fans, der har været vant til at komme på Energi Viborg Arena gennem hele kvindelandsholdets tid i domkirkebyen, kan godt glæde sig til at få besøg af fan-bussen fra København, fortæller de to radioværter.

- De skulle gerne kunne mærke på stadion, at der er kommet en fanklub på lægterne. Det vil jeg da håbe. Vi møder forhåbentligt den fankultur, der allerede er i byen i forvejen, og at vi sammen kan sætte et aftryk på kampen – og på mange kampe i fremtiden, siger Amalie Bremer.

De to initiativtagere håber, at det bliver en vaskeægte fodboldfest på Energi Viborg Arena, når landsholdet og den nye fanklub gæster byen den 21. oktober. Foto: Anders Juel Pørtner

Indtil videre er bussen godt fyldt frem mod kampen, og der arbejdes på at få trommer, bannere og slagsange klar til opgøret. Det er ikke et konkret antal fans, der er målet for Tony Scott og Amalie Bremer for at kunne kalde projektet en succes – bare publikum og landsholdet har en fodboldfest.

- Vi er allerede super tilfredse nu, og vi har ikke en målsætning om, at der skulle være 10.000 medlemmer inden kampen. Vi vil da selvfølgelig gerne have så mange mennesker med som muligt, men det skal vokse helt af sig selv, og selvom det er os, der sparker til bolden, så at sige, så skulle der gerne ske en masse ting uden for radioen også, siger Tony Scott.

- Vi vil jo gerne have, at folk ser det og tænker ”det ser sjovt ud, det vil vi gerne være med til”.

De to radioværter glæder sig til at skulle se deres første kvindelandsholdskamp live på Viborg Stadion og til at mærke den stemning, de har været med til at skabe grundlaget for fanklubben.

- Vi glæder os jo helt enormt meget til at komme over til Viborg og se landsholdet spille. Møde dem, der kommer hver eneste gang og mærke, hvad det er for en stemning, vi kan blive en del af. Det bliver en festdag, siger Amalie Bremer.

Annonce
Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Rundt om Viborg

Lystfiskere er bekymrede: Karup Å er misfarvet af okker

Debat

Det er vores forbandede pligt at lytte – især til dem der ikke råber højt

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF spillede solid reservekamp mod Hobro - U19-bomber og erfaren Viborg-dreng sprang i øjnene

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Leder For abonnenter

Vesterbro Torv: Så siger vi snart farvel til ruinen!

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Annonce