Annonce
Sport

Rally-DM rammer Stoholm på lørdag

JP Racing med Jan Petersen og Jeannette Kvick ser frem til at komme ud på de lokale veje på lørdag. Arkivfoto: Morten Pedersen
Stoholm og omegn kommer lørdag til at genlyde af motorbrøl, når 79 rallyteams kører 2. afdeling af DM i rally med base ved Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Stoholm: Stoholm og omegn vil genlyde af motorbrøl lørdag fra klokken 16.30 og frem til midnat. Her kører 79 forskellige rallyteams nemlig den 2. afdeling ud af ialt seks afdelinger ved årets DM i rally med base ved Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Bag afdelingen står det lokale rallyteam JP Racing med chauffør Jan Petersen ved rattet og Jeannette Kvick som co-driver sammen med Kjellerup og Omegns Motorklub. Teamet har to gange holdt lokale prøver, og der var til den 4. april planlagt rallyløbet Stoholm Au2service Rally, men da DM-afdelingen på Fyn blev aflyst på grund af corona, sprang det lokale team til som arrangør, og derfor er der altså for første gang DM-rallykørsel i området.

Glæder sig

- Det bliver rigtigt stort, for der har ikke tidligere været DM-rally i området. Men det har også været et kæmpestort arbejde at få forberedt det her, og vi er godt møre efterhånden. Så vi glæder os faktisk bare til, at det bliver lørdag og vi kan komme ind i bilen og komme i gang med at køre som den første bil til start, siger Jeannette Kvick.

Det har været et stort stykke arbejde at forberede den lokale DM-afdeling i rally, fortæller Jeannette Kvick, der her ses i bilen sammen med chauffør Jan Petersen. Arkivfoto: Morten Pedersen

Når starten går er det fra Stoholm Fritids- og Kulturcenter, og så køres der først en rute i selve Stoholm, før det går videre mod prøver omkring Smollerup, Mønsted og Daugbjerg. Ialt køres der fire forskellige prøver som det hedder, og det fortsætter så frem til sidste bil er i mål omkring ved midnat. På det tidspunkt har hvert team haft en times pause til at få spist og få bilen til en gang service.

I alt 130 frivillige hjælper til og er løbsofficials. De kommer fra hele landet, mens 25-30 er lokale, der er blevet uddannet ved det lokale rallyteam inden DM-afdelingen i at være officials ved et rallyløb.

Annonce

Accept fra 250 lodsejere

For at kunne afvikle DM-afdelingen har man fået skriftlig accept fra omkring 250 lodsejere i området, og det er man faktisk i gang med at gøre for anden gang, fortæller Jeannette Kvick.

Oprindeligt var der nemlig skrevet under for løbsdatoen den 4. april, men en klager har overfor politiet påpeget, at den accept ikke gælder, når løbet er flyttet til den 15. maj, og derfor har rallyteamet været i gang med at få fornyet underskrifterne.

- Og vi skal nok nå det. Det har vi arbejdet rigtigt mange timer med de seneste dage, og politiet har lovet, at tilladelsen kommer i tide inden løbet, siger Jeannette Kvick.

Af de 79 deltagende rallyteams er seks-syv af dem udenlandske. De kan ikke køre med om point til DM, men de kan køre efter at vinde afdelingen. Desuden kan man opleve en gruppe retro-rallybiler, der også kører med. Dog ikke om DM men i en retro-cup for ældre rallybiler.

Og det hele begynder altså klokken 16.30 på lørdag.


Det har også været et kæmpestort arbejde at få forberedt det her, og vi er godt møre efterhånden. Så vi glæder os faktisk bare til, at det bliver lørdag og vi kan komme ind i bilen og komme i gang.

Jeannette Kvick, JP Racing.
Annonce
Viborg For abonnenter

Trafik og fortid ligner de største forhindringer ved enormt midtby-byggeri

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Viborg

Kæmpe-investering prioriteres højt i byrådet

Sport

Sommerbrag i stadionhallen: Viborg tildelt Super Cup-værtskab

Sport For abonnenter

Politisk (u)korrekt fodbold: Hvis man vil boykotte VM i Qatar, bør man så ikke også slukke for EM i Aserbajdsjan, Rusland og Ungarn?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Lokal serieklub fejrede overlevelse som var det en oprykning

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Erhverv

Trods sydlig fristelse: Ventelister giver fyldte sommerhuse

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Annonce