Annonce
Bjerringbro

Rallyshow er også klassiske biler og motorcykler

Gamle biler bliver atter engang et programpunkt ved Birch/Tvilum Rallyshow. Foto: Morten Alstrup
Når rallykørerne holder en pause fra deres kamp mod stopuret mellem andet og tredje heat, er der paradekørsel med klassiske køretøjer.

Fårvang: Det bliver ikke kun 65 hurtige rallybiler, man om aftenen fredag 9. august kan opleve i industrikvarteret i Fårvang, lyder det i en pressemeddelelse fra Kjellerup og Omegns Motorklub.

Når Birch/Tvilum Rallyshow bliver afviklet for 41. gang, vil der også være aktiviteter, der foregår i et noget mere adstadigt tempo.

Ligesom det har været tilfældet i de 15 forudgående år, samarbejder Kjellerup og Omegns Motorklub med dels Tange Sø Veteranklub, dels Dansk Vintage Motor Club om at afvikle Birch/Tvilum Classic Show. Når rallykørerne holder en pause fra deres kamp mod stopuret mellem andet og tredje heat, bliver det ejerne af en række forskellige klassiske køretøjer, som indtager den afspærrede asfaltstrækning.

Men det er ikke for at køre stærkt. Det er for at vise deres klenodier frem.

Annonce
To, tre eller fire hjul. Det er lige meget. Bare der er motor og nummerplade på veterankøretøjet kan man deltage i Birch/Tvilum Classic Show. Foto: Morten Alstrup

En time med veteraner

Fra klokken 18.45 og en lille time frem vil man nemlig kunne opleve veteranbiler, klassiske motorcykler og måske også nogle gamle erhvervskøretøjer.

- Men hvilke biler og motorcykler, der egentlig kommer, ved vi faktisk ikke på forhånd, siger Freddy Pedersen, der udover at være sportslig løbsleder for rallysprintet også er formand for Tange Sø Veteranklub.

- Vores Classic Show er åbent for alle med en veteran, uanset om den er med to, tre, fire eller måske endda flere hjul, siger han.

Birch/Tvilum Classic Show er nærmest et arrangement i arrangementet. Her kan man gå rundt blandt de mange forskellige gamle køretøjer, beundre dem og få en snak med ejerne. Og som sagt kan man også se dem køre på rallybanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Annonce