Annonce
Erhverv

Randers-virksomhed leverer højteknologiske ovne til superrestaurant

Den genåbnede restaurant Alchemist med Randers-kokken Rasmus Munk i spidsen har plads til 40 gæster ad gangen. Pressefoto
Ovn-producenten Hounö A/S har leveret topprofessionelt udstyr til restauranten Alchemist på Refshaleøen i København.

RANDERS/KØBENHAVN: Torsdag 4. juli genåbnede københavnerrestauranten Alchemist i et helt nyt og avanceret setup på Refshaleøen i København til en samlet investering på op imod 100 mio. kroner.

Restauranten har investeret i 11 digitale, topavancerede ovne leveret af Hounö A/S i Randers, og køkkenet ledes af kok og indehaver Rasmus Munk, som i øvrigt også stammer fra Randers.

- Vi har en helt fantastisk kulinarisk scene i Danmark, der er respekteret, hvorend i verden vi kommer. Rasmus og hans team kommer til at løfte dette niveau til nye højder med det, vi tror bliver verdens vildeste restaurant. Vi er superstolte af at være med til at gøre det projekt muligt, og samtidig ligger samarbejdet helt i tråd med vores strategi om at være værdiskabende samarbejdspartner for de dygtigste i branchen, siger administrerende direktør i Hounö A/S, Morten Ammentorp Nielsen.

Leverancen skyldes ikke mindst Hounös digitale univers, Let’s Cook, der er udviklet i virksomhedens åbne innovationsmodel i samarbejde med blandt andet store, internationale restaurantkæder.

Let’s Cook er et cloudbaseret økosystem til hoteller og restauranter. Systemet, som brugeren tilgår via sin pc, tablet eller smartphone, giver overblik over alle ovne i realtid. Med Let’s Cook er det muligt at overvåge alle ovne når som helst.

Annonce

Hounö A/S

Hounö A/S producerer og udvikler ovnløsninger til hoteller, restauranter, supermarkeder, hospitaler, servicestationer, krydstogtskibe med mere både nationalt og internationalt.

I år har virksomheden modtaget den tyske designpris German Design Awards 2019 for virksomhedens cloud-løsning Let’s Cook.

Hounö A/S har været en del af amerikanske Middleby Corporation siden 2006.

Ovn med cloud-løsning

Rasmus Munk, indehaver og kok på Alchemist, er begejstret for udsigten til at skulle arbejde i sit nyinstallerede, professionelle køkken.

- Vi har valgt de avancerede ovne, fordi de er de bedste på markedet. Ganske enkelt. Hounö satser massivt på innovation, og det passer perfekt til vores tankegang her på restauranten, siger Rasmus Munk.

Han fremhæver, at ovnene fra Hounö opererer med en række digitale elementer, som han ikke har set andre steder, herunder den unikke Cloud-løsning.

- Systemet vil være en uvurderlig hjælp for os i det daglige arbejde i køkkenet. Ud over det, leverer de gode ovne, der tilbereder godt, jævnt og sikkert fra gang til gang. Ja, Hounö har bare de bedste produkter på markedet, siger chefkokken og fremhæver, at der er elementer i hans daglige tilberedning, som han ikke ville kunne gennemføre uden disse ovne.

Cloud-løsningen giver for eksempel et uundværligt overblik i forbindelse med tilberedningen.

- På grund af ovnene kan jeg følge alle detaljer fra minut til minut, og alle oplysninger samles op fra gang til gang. Det har stor værdi i forbindelse med opskrifter og i det hele taget for kontinuiteten i så stort et køkken som vores med 40 mand i arbejde.

Mindre fedt, kød og strøm

Alchemist har i alt 11 ovne installeret i køkkenet, og i samarbejde med Hounö etablerer kokketeamet et omfattende træningsprogram for alle ansatte - et træningsprogram, der blev sat i gang i forbindelse med åbningen af restauranten.

- For mig har det været vigtigt, at jeg kunne købe de avancerede ovne hos en innovativ dansk producent. Det er tæt på, og det betyder, at vi i et tværfagligt samarbejde har haft mulighed for at følge udviklingen i detaljer, og så må jeg sige, at jeg som Randers-dreng ikke har noget imod, at ovnene produceres i min hjemby, lyder det fra Rasmus Munk.

Samarbejdet mellem Hounö A/S og Alchemist ledes af Hounös Product Manager Rasmus Vingaard Larsen, der selv er uddannet kok. Han glæder sig til samarbejdet med den højtprofilerede restaurant:

- Vores ovne gør det muligt at indføre en række nye processer i moderne køkkener med fokus på blandt andet bæredygtighed. Vi kan tilberede med mindre strøm, mindre fedt og mindre kød. Alt sammen noget, som nutidens kokke lægger vægt på.

- Et andet væsentligt element handler om, at vi kan levere ovne i mange forskellige størrelser, og på den måde kan vi levere løsninger, der er tilpasset den enkelte restaurant, og de vilkår, der gælder på det pågældende sted, siger Rasmus Vingaard Larsen.

- Vi er superstolte af at være med til at gøre det projekt muligt, og samtidig ligger samarbejdet helt i tråd med vores strategi om at være værdiskabende samarbejdspartner for de dygtigste i branchen, siger administrerende direktør i Hounö A/S, Morten Ammentorp Nielsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Hvid fest udviklede sig til grøn massakre: VHK tæskede tamme TTH

Viborg For abonnenter

Student fra katedralskolen, boede i kibbutz og blev lærer for flygtninge: Mød den hjemløse mand i Trappetorvets venterum

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Viborg HK For abonnenter

Minut for minut: Viborg HK hentede storsejr i Struer

Annonce