Annonce
Viborg

Rasende Rohde overmandede tyv

Jens Rohde - nu medlem af De Radikale - fangede i nat en tyv på Friggsvej i Viborg. Arkivfoto: Preben Madsen

Det var viceborgmester og EU-parlamentariker Jens Rohde, der i nat overmandede en indbrudstyv.

Det var viceborgmester EU-parlamentsmedlem Jens Rohde, der i nat jagtede, fangede og tilbageholdt en indbrudstyv på Friggsvej i Viborg. I dag er han delvist i chok over hændelsen, og han kan ikke helt forklare, hvad der fik ham til handle, som han gjorde.

»Det var ikke særligt rationelt,« erkender han.

»Men jeg tror, at frygten gik over i raseri. Jeg reagerede helt instinktivt, for jeg blev simpelthen så stikhamrende tosset«.

Annonce

Troede, det var konen

Jens Rohde havde i aftes været i Aarhus for at medvirke i »Deadline« på DR2, og da han kom hjem havde han svært ved at falde i søvn. Han satte sig derfor i stuen, hvor han til langt ud på natten sad og så en Folketings-debat i fjernsynet.

»Jeg kunne så høre noget, der knirkede ude i entreen. Først troede jeg, det var min kone, indtil lydene blev for mærkelige, og jeg kunne se et blåligt lys gennem den revne, som er under døren. Jeg går med en fjernbetjening i hånden, hvilket jeg ikke rigtig var klar over, og griber så også en farveblyant, der ligger på bordet, med den anden hånd for at have noget spidst, hvis nogen skulle komme i mod mig. Da jeg åbner døren, kan jeg se noget lommelygtelys, og at hoveddøren står åben,« fortæller Jens Rohde, der i samme nu så nogen flygte fra stedet.

Annonce

Løb i underbukser

Jens Rohde valgte at sætte i løb efter tyven, mens han råbte, at han skulle stoppe, og at han havde en saks i hånden. Om det var det, der fik tyven til at stoppe op, ved han ikke, men det gjorde han i hvert fald.

»Og så vente han sig om imod mig. Jeg troede, egentligt, at det var for at lave et modangreb, men så stak han armene op i vejret. Jeg kom løbende kun iført underbukser og med en fjernbetjening og en farveblyant i hånden,« smågriner Jens Rohde, som dog straks understreger, at der intet heroisk er i fortællingen.

Det var instinktet, der tog over, og i dag virker hele oplevelsen komplet surrealistisk, fortæller han.

Tyven, der viste sig at være en 28-årig mand fra Bjerringbro, var i følge Rohde både rolig og nærmest venlig, da han indså, at han var indhentet - og da politikeren fik tyven lagt på jorden med armene bag ryggen, var der ingen dramatik eller modstand.

»Jeg spurgte ham, hvorfor han gjorde sådan noget - og om ikke han kunne tænke sig til, at der lå børn og sov inde i huset«.

Annonce

»Dødhamrende trist«

Jens Rohdes kone havde hørt optrinnet, og hun fik ringet til politiet, som efterfølgende kom og afhentede den civilt anholdte tyv.

Tidsfornemmelsen for Jens Rohde er væk. Han aner ikke hvor længe, han og tyven sad der på asfalten. Men han nåede faktisk at få ondt af ham.

»Jeg er sådan en blødsøden type, og det er jo en dødhamrende trist skæbne,« siger Rohde, som i øvrigt først på det tidspunkt opdagede, at han stadig havde en fjernbetjening i hånden.

»Og nu kan jeg så gå og tænke over, hvordan jeg skal få genskabt trygheden her i huset,« konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce