Annonce
Rundt om Viborg

Rasteplads: Nabo utilfreds med kommunens skraldehåndtering

På rastepladsen ved Løgstørvej nær Kølsenvej ligger der ifølge lodsejernaboen Jens Peter Rind ofte affald og flyder uden for skraldespandene. Han mener, at kommunen bør gøre mere for at holde rent på pladsen. Privatfoto: Jens Peter Rind
Annonce

Viborgegnen: Det er ikke rimeligt, at man som nabo til en stor og velbesøgt rasteplads skal finde sig i, at der jævnligt ligger alskens skrald og affald på ens marker.

Den holdning har Jens Peter Rind, Kølsenvej 66 mellem Viborg og Skals, og han peger konkret på rastepladsen ved Løgstørvej, som hans jord altså grænser op til.

Jens Peter Rind bor på Kølsenvej 66, men har en mark, som grænser op til den store rasteplads på vestsiden af Løgstørvej. Kortudsnit: Google Maps

- Skraldespandene er ofte overfyldte, og så lægger folk jo affald i og uden poser på jorden ved siden af, oplever han.

Et særligt problem er, at noget af skraldet ender på hans jord. Enten med blæsten eller slæbt over af en ræv eller andet dyr, der går efter spiseligt i affaldsposer.

Skraldespandene på Løgstørvej er forholdsvis små, men hos kommunen prioriterer man også, at skraldespandene er robuste som den, der ses på billedet. Privatfoto: Jens Peter Rind

Rastepladsen ligger op ad en kommunevej, og det er således Viborg Kommune, der tømmer skraldespandene her. Men enten sker det for sjældent - eller også er skraldespandene for små, mener Jens Peter Rind, der har henvendt sig til kommunen om sagen.

Annonce

- Fornuftigt billede

Ingeniør Jesper Hoelgaard fra teknisk forvaltning fortæller, at kommunens park- og vej-afdeling på baggrund af henvendelsen har været forbi den pågældende rasteplads. Han vil ikke afvise, at der til tider kan været smidt affald uden for de opstillede skraldespande. Men han mener ikke, at det er et generelt problem - hverken på Løgstørvej eller andre af kommunens rastepladser.

- Det er nok lidt sæsonbestemt, men overordnet ser billedet fornuftigt ud, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce