Annonce
Viborg

Hospitalsledelse bakker børne-overlæge op i ny redegørelse: - Den ledende overlæge har haft overordentligt vanskelige arbejdsvilkår

Uroen på regionshospitalets børneafdeling har fyldt meget hos både personale, patienter og ledelse. Hospitalsledelsen har nu lavet en redegørelse til Region Midtjyllands direktion. Arkivfoto: Morten Dueholm
Direktionen i Region Midtjylland har anmodet ledelsen i Hospitalsenhed Midt om en redegørelse af situationen på børneafdelingen på sygehuset i Viborg. Redegørelsen er nu udarbejdet og peger på, at den ledende overlæge har haft svære vilkår i sin start på afdelingen.
Annonce

Viborg: På baggrund af de seneste måneders uro på Regionshospitalet Viborgs Børn og Unge-afdeling har direktionen for Region Midtjylland bedt hospitalsledelsen om en redegørelse af sagen.

Den redegørelse er nu udarbejdet og blev tirsdag sendt til regionen.

- Vi har tiltro til, at den nuværende afdelingsledelse kan løse denne opgave, som vi i hospitalsledelsen kommer til at følge tæt og understøtte også med ekstern støtte.

Sådan står der i redegørelsen, hvor hospitalsledelsen endnu en gang slår fast, at den trods balladen fortsat har tillid til den ledende overlæge Jette Hoffmann-Petersen.

Der bliver i redegørelsen lagt stor vægt på, at den ledende overlæge har haft ”overordentligt vanskelige arbejdsvilkår i den første tid i afdelingen”.

- Det skyldes som nævnt en periode uden oversygeplejerske, besparelser, forestående flytning m.m. Det skyldes også, at hun meget hurtigt er blevet gjort til genstand for betydelig kritik for nogle af speciallægerne, som reelt ikke har givet følgeskab. Derimod er der udvist en adfærd fra enkelte, som undertiden har haft karakter af direkte modarbejdelse, står der blandt andet i den fire sider lange redegørelse.

Annonce

Fuld opbakning

Afskaffelsen af det ugentlige møde, en ændret vagtplan og ændring i processen om rekrutteringen af nye speciallæger er nogle af de ting, der ifølge hospitalsledelsen har skabt store frustrationer hos lægerne. Hospitalsledelsen bakker dog op om samtlige af disse beslutninger foretaget af afdelingsledelsen.

Overlæge Birgitte Hertz’ fratrædelse i midten af september har også givet meget kritik, der rettes mod den nye afdelingsledelse.

Hospitalsledelsen skriver i redegørelsen, at der bag beslutningen ligger forhold, som går tilbage til længe før, den nuværende afdelingsledelse tiltrådte.

Den samlede vurdering i redegørelsen er derfor, at der ikke er grund til al den kritik, som den nye afdelingsledelse har været udsat for.

- … Men vi ser ikke som hospitalsledelse, at den ledende overlæge har begået fejl, som står i noget rimeligt forhold til styrken af den kritik, der udtrykkes. Og vi noterer os, at begge i afdelingsledelsen udtrykker en intention om at være lydhøre og søge dialog med alle medarbejdere, skriver hospitalsledelsen i redegørelsen.

Sammen med afdelingsledelsen har hospitalsledelsen besøgt eller planlagt besøg i samtlige afsnit i Børn og Unge for at tale med alle medarbejdere. På afdelingen har der også været tilkoblet en organisationspsykolog, som fortsat vil være der for dem, der har behov for dette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce