Annonce
Erhverv

Redningskransen er for langsom om at nå frem

Ulrik Thrane, til venstre i billedet, der er medindehaver af 11 Thiele-butikker inklusiv butikken i Bjerringbro, som han ejer sammen med sin bror Morten Thrane, er ikke just imponeret over Erhvervsministeriet, der havde lovet at alle ville have fået udbetalt deres hjælpepakker senst den 1. maj 2020. Det er dog langt fra tilfældet. Arkivfoto
Bjerringbro- og Viborgoptiker, Ulrik Thrane er langtfra tilfreds med at de lovede hjælpepakker endnu ikke er kommet til udbetaling.

Bjerringbro/Viborg: Som nok de fleste ved, var det fredag 1. maj arbejdernes internationale kampdag og de røde partiers store festdag. Selv om der ikke var forsamlinger, morgenkaffe eller fysiske møder, blev der nok talt en del om, hvordan man fra regeringens og den røde bloks side håndterer corona-krisen.

Nogle klappede måske sig selv en anelse på ryggen. Men det bliver ikke hos Ulrik Thrane, optiker og medindehaver af 11 Thiele-butikker i det midtjyske, inklusive Viborg og Bjerringbro, at fanen rulles ud og luftes.

I et opslag på facebook fredag morgen gjorde han det temmelig klart, hvor ualmindelig skuffet han er over Erhvervsministeriet og erhvervsminister Simon Kollerup (S), der ifølge Ulrik Thrane ikke har formået at overholde, hvad ministeriet har lovet.

- 1. maj har aldrig rigtig været noget, jeg har fejret med andet end at sætte nummerplader på min sommerbil, men i år havde jeg tænkt det anderledes, fordi vores gode erhvervsminister Simon Kollerup har udtalt, at alle dem, som er ramt af eller har været af corona-krisen, skulle ha’ hjælpepakker og dermed likviditet udbetalt senest 1. maj 2020, skrev Ulrik Thrane i facebookopslaget, efter, at han fredag morgen havde tjekket sine konto for at se om hjælpepakkerne var nået frem.

Men nej. Han kunne blot konstatere, at han havde fået, som han selv udtrykker det: "nul komma nul nul dut".

- Det er ikke i orden. De lover og lover, men det går simpelthen for langsomt. Til gengæld har vi som erhvervsdrivende fulgt regeringens opfordring om ikke at opsige medarbejdere og har i stedet for holdt lukket i fem uger og fortsat udbetalt løn to gange til 55 medarbejdere, siger Ulrik Thrane, der dog kan glæde sig over, at butikken i Viborg, som han er eneejer af, har en god likviditet.

Annonce

Man skal redde sig selv

- Redningskransen fra regeringen er simpelthen for langsom til at dukke op, og man risikerer at sunde virksomheder dør. Var dette sket for to år siden, hvor jeg netop havde overtaget Thiele i Viborg, så var jeg da gået neden om og hjem med et brag, siger han, der heller ikke fornemmer, at bankerne er velvillige til trods for, at regeringen ellers har bedt dem yde hjælp.

Ulrik Thrane har et ganske stort netværk i det midjyske erhvervsliv, og han ved, at han langt fra er den eneste, der ikke har set skyggen af løn-kompensation eller andre af de hjælpepakker, som Erhvervsministeriet har tilbudt.

- Set fra mit perspektiv har man skulle redde sig selv, også selv om man jo har været uforskyldt i denne situation. Det her er lidt ligesom talemåden: Operation lykkes, men patienten døde, siger Ulrik Thrane, der dog forsøger at holde humøret oppe og da også ser lyst på fremtiden.

- Vi har godt 18 af vores 55 ansatte tilbage, og kun to butikker der endnu ikke er åbne, de ligger nemlig i to storcentre, så der begynder at komme lidt penge i kassen igen, men det har virkelig været vildt. Som virksomhed gik vi på én måned fra at have en kassekredit på nul kroner til fire millioner, fordi der jo stadig er masser af regninger og løn der skal betales, siger han, der også konkluderer i sit facebookopslag, at han lige afventer at rose Simon Kollerup, den siddende regering og fejringen af 1. maj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Drive-in banko på Ulstrup

Annonce