Annonce
Sport

Superliga: Regeringen åbner for flere tilskuere resten af sæsonen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Et sænket afstandskrav til én meter betyder, at der kan lukkes flere tilskuere ind i resten af sæsonen.

Regeringen sænker afstandskravet mellem tilskuere til én meter. Dermed kan flere tilskuere komme til fodboldkampe i Superligaen i resten af den igangværende sæson.

Det bekræfter Kulturministeriet i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Det sker, efter at kulturordfører Kasper Sand Kjær (S) tidligere tirsdag havde løftet sløret for detaljerne i bekendtgørelsen.

- Helt konkret har vi aftalt, at der fra næste spillerunde kan komme flere tilskuere på stadion. Det er jo godt for alle, sagde Kasper Sand Kjær tirsdag formiddag.

Det bliver sådan, at der kan sidde 500 tilskuere i hver sektion, som stadion skal inddeles i, og der skal være en meters afstand imellem folk i stedet for de to meter, som hidtil har været kravet.

I en pressemeddelelse siger kulturminister Joy Mogensen (S):

- At få fans tilbage til alle kampene i Superligaen - og mærke suset og glæden på lægterne - er både fantastisk og en vigtig del af superligafodbold.

- Tiltaget sker efter, at justitsministeren og jeg har haft drøftelser med de politiske partier. Vi har lyttet til ønsket om flere fans på stadionerne, og jeg synes, at vi har fundet en god balance mellem hensynet til holdene og deres fodboldfans - og til at vi fortsat skal undgå smittespredning.

Restriktionerne til kampene er kommet grundet coronakrisen. Flere partier har blandt andet efterspurgt lempede afstandskrav, hvilket blev drøftet mellem regeringen og de øvrige partier mandag aften.

I tre forsøgskampe har der været afprøvet lempeligere restriktioner. Det er på baggrund af disse kampe, at der nu åbnes mere op.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) minder dog om, at coronakrisen ikke er overstået, bare fordi der åbnes for flere tilskuere.

- Forsøget har vist, at det kan lade sig gøre at afvikle superligakampe med mange tilskuere, så det bliver der nu mulighed for hen over sommeren.

- Krisen er ikke overstået, men vi tager nu endnu et skridt i retning af genåbning af Danmark. Det er jeg rigtig glad for, siger han i pressemeddelelsen.

FC København har blandt andet tidligere meldt ud, at man vil kunne inddele Parken i 21 sektioner, og dermed kan klubben lukke 10.500 fans ind til hjemmekampene i resten af sæsonen.

Brøndby oplyser til TV2 Sporten, at man forventer at kunne lukke 7000-8000 tilskuere ind til kampene under de nye restriktioner.

Kapaciteten vil variere fra stadion til stadion, men generelt vil flere folk kunne komme til fodbold i resten af denne sæson.

Foruden at afstandskravet sænkes til en meter, vil familiemedlemmer og andre nære relationer kunne sidde ved siden af hinanden, fremgår det af bekendtgørelsen.

Den vækker glæde hos Claus Thomsen, Divisionsforeningens direktør.

- Vi er selvfølgelig meget glade for de nye muligheder, klubberne nu får. Stor tak til regeringen, Folketingets partier og myndighederne for det.

- Vi går nu i gang med at assistere klubberne med den nødvendige praktik, siger han i en pressemeddelelse.

Støttepartiet De Radikale samt partierne i blå blok havde gerne set, at der allerede nu kunne meldes ud omkring tilskuerkapaciteten til næste sæson. Altså efter august.

Men det kommer ikke til at ske, meddeler Kulturministeriet. Hækkerup og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil først i august indkalde partilederne til drøftelser af situationen efter 31. august, er meldingen.

De lempeligere restriktioner for resten af sæsonen får i øvrigt ikke betydning for onsdagens pokalfinale i Esbjerg mellem AaB og Sønderjyske. Det meddeler Divisionsforeningen.

/ritzau/

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Skulle du tigge i 1500-tallet, skulle du bære tiggertegn

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Et hul i det koksgrå skydække, og straks var kørestolen skiftet ud med svæveflyet: - Det var en vild følelse af bare at være fri

Alarm 112 For abonnenter

Politiet om millionskyldneren på Bilkas p-plads: - Han havde pengene, og han skyldte dem, så vi tog de 3800 kroner

Viborg FF

Viborg FF-træner før debut i midtjysk derby: - Det er meget mere end en fodboldkamp

Debat

Den glemte strejke kan blive den, vi husker

Viborg FF For abonnenter

To som bestemt ikke elsker hinanden - fire nedslag i historien om rivaliseringen mellem Viborg FF og FC Midtjylland

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Viborg FF

Rekorden udbygges - Viborg FF's sæsonkortsalg fortsætter himmelflugt

Viborg

Overraskende gæst i villahaven: Fisketyven fra Houlkær afsløret på video

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

Opbremsning gik galt: Motorcyklist mistede herredømmet og kurede 25 meter hen ad asfalten

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Stenalderbondens henlagte skat

Rundt om Viborg

Godt år for købmand: Ti-doblede overskuddet på et år

Annonce