Annonce
Viborg

Regeringen vil undersøge muligheden for at udvide Rute 13: Er det dødsstødet til Hærvejsmotorvejen?

Både vejen til Aarhus og til Vejle vil blive udbygget i de kommende år, hvis det står til regeringen. Foto: Morten Pedersen
Den socialdemokratiske regering har de facto aflivet alle forhåbninger om en midtjysk motorvej. Det skete, da transportministeren offentliggjorde sit trafikpolitiske udspil forleden.

Viborg: Viborg får ingen motorvej. Sådan lyder det nu i klare vendinger fra transportminister Benny Engelbrecht (S).

- Vi vil ikke anlægge en midtjysk motorvej. Vi har et forslag, der er meget bedre, sagde han på det pressemøde, regeringen holdt torsdag ved middagstid.

Denne bedre løsning er umiddelbart, at regeringen vil udvide E45 i Østjylland og samtidig "undersøge muligheden for at udvide rute 13 mellem Viborg og Vejle til en 2+1-vej".

Fra regeringens udspil til en infrastrukturplan.

Der er altså ikke tale om en investering i en forbedret vej i retning af Vejle - men om en mulighed for det.

Undersøgelsen kan ses som en endegyldig aflivning af Hærvejsmotorvejen, der endnu ikke er anlagt med så meget som én meter asfalt.

Transportminister Benny Engelbrecht giver håb om, at Viborg og Vejle måske kan se frem til forbedrede vejforhold på Rute 13.

Der vil være tale om en 2+1 vej, måske i form af en motortrafikvej, hvor man på strækninger kan køre op mod 100 kilometer i timen. I første omgang er der dog kun tale om en undersøgelse af en udvidelse af den vej, som en hærvejsmotorvej skulle have overtaget trafikken fra.

Ud over motortrafikvejen sydpå har regeringen også penge med i sit udspil til at forbedre vejen mellem Aarhus og Viborg. Det drejer sig om motortrafikvej på strækningen ud af Aarhus og til kort før Ans.

"Jeg har hele tiden håbet, at Viborg kunne blive koblet på motorvejsnettet – men er meget glad for, at Rute 26 nu endelig bliver forbedret, som vi længe har ønsket det. Måske må vi til at tænke nye ideer med hensyn til tilkobling til allerede eksisterende motorveje,” skriver Karin Gaardsted i en pressemeddelelse.

Planerne om at udvide den del af Rute 26, som ligger tættest på Aarhus, blev kendt allerede onsdag aften og modtaget med kyshånd hos borgmesterkandidaterne Niels Dueholm (S) og Torsten Nielsen (K).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce