Annonce
Debat

Region Midtjylland fiflede med penge fra regeringen

Tessa Jørgensen
Annonce

Læserbrev: Det er et imponerende gravearbejde, Midtjyllands Avis har lavet i afsløringen af Region Midtjyllands (mis)brug af de 234 millioner, de fik fra den tidligere regeringsplan »Jo før – jo bedre«. En plan der skulle sikre de praktiserende læger fik bedre mulighed for at stille hurtigere diagnoser ved at kunne henvise direkte til CT-skanninger i stedet for de usikre røntgenbilleder, som overser alt for mange kræftknuder.

Sygehuset i Silkeborg var tydeligvis også på dette område de hurtigste og bedste til at sikre, at alle de praktiserende læger kunne sende patienterne direkte til CT-skanninger af lungerne. Derved fik Silkeborg landets bedste resultater for lungekræftpatienter, der blev diagnosticeret så tidliget, at overlevelse er muligt.

Vi har set læserbreve fra efterladte familiemedlemmer, der spørger, om de forsat ville have deres døde pårørende, hvis de var blevet undersøgt i Silkeborg.

Brugte Region Midt så nogle af de 234 millioner til at fremme udviklingen i Silkeborg og støttede personalet med at indføre lavdosis CT-skanning? Eller forsøgte administrationen med Ole Thomsen i spidsen som sædvanligt kun at spænde ben?

Tidligere ledende overlæge Agnete Hedemann fik ingen hjælp til dette, så hun måtte organisere det anderledes. Det lykkedes tydeligvis for hende – helt uden regionens hjælp.


Brugte Region Midt så nogle af de 234 millioner til at fremme udviklingen i Silkeborg og støttede personalet med at indføre lavdosis CT-skanning? Eller forsøgte administrationen med Ole Thomsen i spidsen som sædvanligt kun at spænde ben?


Eller rettere trods regionens »hjælp«.

Vi har hørt om manglende forskningsprojekter vedrørende effekten af lavdosis CT, selv om alle Silkeborg-resultater ifølge eksperter tyder på, at man kunne redde hundredevis af lungekræftpatienters liv hvert år, hvis man hurtige fik alle i landet til at gøre det samme som Silkeborg.

Sundhedsstyrelsen skønnede,l det ville koste én million at lave en undersøgelse, der kunne dokumenter værdien af lavdosis CT.

Brugte regionen så én eneste af de 234 millioner til dette, så det kunne være med til at redde menneskeliv?

Svaret er desværre nej til det hele!

Hvad brugte regionen alle millionerne til?

Midtjyllands Avis afslører, at regionen brugte 40 millioner hvert år i 4 år til at dække huller i budgettet!

Statsrevisorerne har fundet det dybt kritisabelt.

Det er jeg sikker på hovedparten af alle silkeborgensere og indbyggere i regionen også gør.

Var regionspolitikerne informeret om, at 160 af millionerne blev brugt til huller i budgettet, eller sker det rent ”administrativt” uden at informere politikerne?

Der bør ruller hoveder, men det eneste der erfaringsmæssigt sker er, at vicedirektøren Anders Künhnau springer op og forsvarer sin chef Ole Thomsen. Det hele er tragikomisk.

Godt der snart er valg!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce