Annonce
Rundt om Viborg

Region Midtjylland har taget eget centrallager i brug

De første varer fra Region Midtjyllands nye fælles regionslager, Regionslager Midt, er netop sendt ud til det første af regionens hospitaler. Foto: Niels Aage Skovbo.
Fremover skal leverandører af medicin og hospitalsudstyr med mere udelukkende levere til Regionslager Midt. Herfra bliver varerne så fordelt til blandt andet de forskellige sygehuse, til administrationen samt til praktiserende læger.

Regionen: Beslutningen om at etablere et fælles lager for alle sygehuse i Region Midtjylland blev taget for knap to år siden, og de første varer er netop blevet sendt fra Regionslager Midt i Horsens til Regionshospitalet Horsens. Fremover vil samtlige regionens sygehuse blive forsynet fra centrallageret med medicin, bleer, kanyler og hvad man ellers bruger på et sygehus.

- Med afsendelse af den første leverance fra det nye regionslager har vi nået en vigtig milepæl i forhold til at opnå en mere strømlinet og professionel vareforsyning både til vores egne matrikler og til regionens praktiserende læger. Det giver god mening at centralisere vareforsyningsområdet, for når man har ting liggende på forskellige lagre, så har man ikke så stor udnyttelsesgrad, som hvis man har alt på et sted. Med ét lager kan vi lave flere samlede indkøb, og det kommer vi til at spare penge på, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

I første omgang er det altså sygehuset i Horsens, som er koblet på det nye lager. Men regionens øvrige hospitaler, institutioner, administration og de praktiserende læger bliver koblet på Regionslager Midt i løbet af 2019 og første halvdel af 2020.

Forventer millionbesparelse

I Region Midtjylland vurderer man, at ikke blot leveringssikkerheden vil få et løft med det nye lager. Der vil også være penge at spare. Faktisk forventer man årligt at kunne spare cirka 35 millioner kroner.

- Stordriftsfordelene ved at drive et fælles lager frem for flere mindre lagre er beregnet til 5 millioner kroner årligt, men hertil kommer, at regionen fremover kan opnå bedre priser på indkøb af varer, fordi regionens mange vareleverandører går fra hyppige og små leverancer til mange leveringsadresser i regionen til færre og store leverancer til kun én adresse i regionen, nemlig regionslageret. Det sparer vareleverandørerne for transport og forbedrer deres planlægning, hedder det i en pressemeddelelse fra regionen.

Og det er altså disse ekstra rabatter, som man i regionen vurderer til en samlet værdi af 30 millioner kroner. Videre bemærkes det, at regionen med sit nye lager også vil udlede mindre CO2, idet der ikke skal køres nær så mange kilometer med lastbiler.

Regionslager Midt er etableret i et tæt partnerskab med logistikvirksomheden DKI Logistics, der har udvidet deres lager ved Horsens, efter at de vandt opgaven med regionslageret. Det er DKI Logistics, der har ansvaret for både lagerdrift og transport af varer fra lageret til regionens og de praktiserende lægers matrikler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce