Annonce
Viborg

Regionen: Det var en elendig pressemeddelelse

Ib Bjerregaard, Venstre.
Annonce

Læserbrev: Efter gennemgangen af den afsluttende redegørelse om genindkaldelserne af patienter henvist til lavdosis-CT i Silkeborg kan det konstateres, at der maximalt er fundet én patient med lungekræft – og som ikke var fundet i forvejen.

Det er forventelig og samtidigt betryggende, at der ikke er flere patienter, der er fundet med lungekræft.

Redegørelsen blev taget til efterretning. Men på mødet rejste jeg det meget problematiske i den pressemeddelelse, der var lavet om undersøgelsen. Den var efter min mening kommunikationsmæssigt helt elendig.

Resultatet har været, at forskellige medier har tolket den helt forkert og sat resultaterne i Silkeborg i et dårligt lys og læst den, som om, at der er fundet mange flere lungekræfttilfælde, end der er i genindkaldelserne. Fakta er, at maximalt én ekstra lungekræft er fundet.


Resultatet har været, at forskellige medier har tolket den helt forkert og sat resultaterne i Silkeborg i et dårligt lys og læst den, som om, at der er fundet mange flere lungekræfttilfælde, end der er i genindkaldelserne.


Jeg spurgte på mødet, hvad direktionen ville gøre for at imødegå de forkerte udlægninger i forskellige medier.

Min opfordring var at udsende en pressemeddelelse, der klart kommunikerede undersøgelsens resultat, og at man konkret tog fat i medier med de misforståede udlægninger.

Jeg ved ikke, om det er sket. Men der er nu fra regionen indføjet en læsevejledning til undersøgelsens resultater, der pointerer, at der er fundet én yderligere med lungekræft, som var det, der skulle undersøges – og dertil fundet to patienter med anden kræftform.

Jeg sender hermed link til læsevejledningen og hvis ikke regionen har udsendt den til de medier, der fik pressemeddelelsen, synes jeg det er en stor fejl. Men det er jo direktionen og regionsformanden, der i givet fald tager en sådan beslutning.

https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/presserummet/lasevejledning/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce