Annonce
Viborg

Regionen vedtager indsats for fuld tid

Fremover vil alle stillinger, som slås op i regionen, som udgangspunkt være fuldtidsstillinger. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

Regionen: Mange havde bemærkninger, men det var svært at få øje på uenigheder, da Region Midtjyllands regionsråd onsdag enstemmigt bakkede op om en indsats, som skal sikre, at flere af regionens medarbejdere kommer på fuld tid.

Beslutningen indebærer, at alle ledige stillinger fremover som udgangspunkt opslås som fuldtidsstillinger. Det har der hele tiden været bred opbakning til, men forud for regionsrådsmødet har der blandt andet i de politiske udvalg været udtrykt bekymringer for, at det nu skal være helt forbudt at have deltidsarbejde i regionen.

At det ikke er tilfældet, blev præciseret, da DF og KD i fællesskab på forretningsudvalgets møde fik ændret en del af ordlyden i den oprindelige indstilling til regionsrådet.

Det hedder således stadig, "at alle stillinger, der opslås efter den 1. marts 2020, opslås som fuldtidsstillinger". Men i det nu vedtagne forslag er der efter ønske fra DF og KD tilføjet, at man i stillingsopslag eksempelvis kan skrive, at "stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling på 37 timer pr. uge".

Samtidig blev det slået fast, at ingen kan tvinges til at gå op i tid, ligesom ansatte på fuldtid stadig kan gå ned i tid, hvis der er behov for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce