Annonce
Læserbrev

Regionsballade. Varm luft til svar på medarbejdernes bekymringsbrev

Læserbrev: Regionsformand Anders Kühnau har sendt et svar på bekymringsbrev fra 220 medarbejdere på Regionshospitalet Silkeborg. Man bemærker, at Anders slet ikke forholder sig til medarbejdernes bekymring for hospitalsledelsens manglende evne/vilje til konflikthåndtering.

Anders forunderes over, at medarbejderne er bekymret for deres ytringsfrihed, og at udtalelser med kritik i det offentlige rum kunne få personalemæssige konsekvenser. Anders anfører, at han ikke har kendskab til, at medarbejdere er blevet udsat for sanktioner eller kritik, fordi de har benyttet deres formaliserede ret til at ytre sig. Pernille Blach Hansen og Ole Thomsen er tidligere kommet med lignende udtalelser. Man må forundres over ledelsens selektive blindhed, døvhed og hukommelsestab.

Anders anfører, at han vil undersøge sagen nærmere, hvis der kommer en henvendelse om en konkret sag.

Hvis man skal se på ytringsfriheden i Region Midt, må man starte med at se på historien.

Lars G. Hansen, tidligere leder af børneafdelingen i Viborg, Gert Sørensen, tidligere direktør for AUH, Lars Dahl Pedersen og Tove Kristiansen, begge tidligere hospitalsledelse i Hospitalsenhed Midt, Ulrich Fredberg, tidlige ledende overlæge Diagnostisk Center i Silkeborg – alle har været meget anerkendte imellem medarbejderne og vist deres værd ved unikke resultater af deres ledelse. Nu er alle blevet afskediget på baggrund af "såkaldte samarbejdsproblemer". Deres øjensynligt eneste forbrydelse har været, at de ikke var enige med direktionen.

Konklusionen er således klar: "Vi har ytringsfrihed i Region Midt - men kun hvis vi er enige med direktionen".

Og Anders, der er ikke tale om en reaktion på en enkeltstående ulykkelig personalesag. Sagen med Ulrich Fredberg er blot den sidste dråbe, der får bægeret til at flyde over.

Men problemet stikker dybere end som så. Man har i de senere år systematisk fået udpeget hospitalsledelser og afdelingsledelser, der i bekymrende grad er blindt loyale overfor regionsdirektionen. Det skaber en usund og stivnet kultur, hvor man bare retter ind. Det skaber utryghed og dårligt arbejdsmiljø helt ud til den enkelte medarbejder.

På afdelingen for Røntgen og Skanning (ROS) blev der pr 1. november ansat en sådan blindt loyal afdelingsleder. Det har resulteret i, at man i løbet af få måneder har fået nedbrudt et unikt tværfagligt samarbejde, som det har taget mange år at opbygge. 5 meget dygtige og vellidte speciallæger i ROS har søgt væk fra afdelingen, efter at den nye leder er tiltrådt. Og mange af de tilbageværende medarbejdere lever i frygt og tør ikke udtale sig om deres egne meninger. Her er der virkelig tale om manegement by fear. Se nærme på det, Anders.

Desværre er sagen på ROS ikke unik. Lad os blot pege på børneafdelingen i Viborg. Vores røntgenafdeling ser ud til at udvikle sig lige så katastrofalt som børneafdelingen. Vi er sikre på, at der er mange andre lignende sager rundt om i regionen.

Anders Kühnau, der eksisterer et usundt og ødelæggende samarbejdsmiljø i Region Midt. Hvis du vil bevare bare en lille del af din troværdighed, så er det tid til at komme ud af dit flyverskjul. Det er tid til handling. Spar udgifterne til konsulentbistand. Samarbejdsproblemerne skal løses fra toppen. Og når du har løst det problem, så kan du tage fat på at genansætte de ledere, der er blevet afskediget pga "såkaldte samarbejdsproblemer". Du vil derefter se din organisation ændre sig til at blive dynamisk og udviklingsminded til glæde for optimal udredning og behandling af den enkelte patient.

Anders Kühnau
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Skulle du tigge i 1500-tallet, skulle du bære tiggertegn

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Et hul i det koksgrå skydække, og straks var kørestolen skiftet ud med svæveflyet: - Det var en vild følelse af bare at være fri

Alarm 112 For abonnenter

Politiet om millionskyldneren på Bilkas p-plads: - Han havde pengene, og han skyldte dem, så vi tog de 3800 kroner

Viborg FF

Viborg FF-træner før debut i midtjysk derby: - Det er meget mere end en fodboldkamp

Debat

Den glemte strejke kan blive den, vi husker

Debat For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Kurt Westergaard var en sand frihedskæmper

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Stor ros til Busbjerg Spillene

Viborg

Overraskende gæst i villahaven: Fisketyven fra Houlkær afsløret på video

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

Opbremsning gik galt: Motorcyklist mistede herredømmet og kurede 25 meter hen ad asfalten

Viborg FF For abonnenter

To som bestemt ikke elsker hinanden - fire nedslag i historien om rivaliseringen mellem Viborg FF og FC Midtjylland

Rundt om Viborg

Godt år for købmand: Ti-doblede overskuddet på et år

Annonce